Quantcast

Sulaikyti heroino platinimu įtariami vyrai

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje balandžio mėnesį pareigūnai su įkalčiais sulaikė su organizuotu nusikalstamumu siejamus asmenis, kurie uostamiestyje platino narkotinę medžiagą – heroiną.

Kaip pranešė Klaipėdos policija, ikiteisminį tyrimą teisėsaugininkai pradėjo šių metų žiemą, gavę duomenų, kad Klaipėdos mieste heroiną platino 14 kartų už vagystes Lietuvoje ir Ispanijoje teistas bedarbis bei jo 11 kartų už įvairius nusikaltimus, tokius kaip nužudymas, vagystės ir k.t., teistas bendrininkas.

Nustatyta, kad vasario-kovo mėnesiais įtariamieji pardavė heroiną keliems narkomanams, kurie buvo sulaikyti su įkalčiais.

Tyrimo metu buvo gauta duomenų, kad narkotikus tiesioginiams platintojams tiekė 20-metis klaipėdietis ir 4 kartus už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir jų platinimą teistas mažeikiškis.

2017 metų rugsėjį Klaipėdoje šie su organizuotu nusikalstamumu susiję asmenys pateko į Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų ir „Aro“ kovotojų pasalą.

Tąkart per kratas pas sulaikytuosius buvo rastas apie kilogramas įvairių narkotikų. Įtariamieji buvo suimti, o vėliau paleisti už užstatus. Jiems buvo uždrausta bendrauti ir ieškoti tarpusavio ryšių, o mažeikiškis papildomai įpareigotas nepasišalinti iš gyvenamosios vietos.

Balandžio pradžioje, nakties metu, Klaipėdoje uostamiesčio teisėsaugininkai vieno daugiabučio laiptinėje sulaikė pirmąjį heroino platinimu įtariamą vyriškį. Asmens kratos metu pas jį rasta apie 10 gramų kvaišalų. Įtariamojo bute sulaikytas ir jo Ispanijoje gyvenamąją vietą deklaravęs bendrininkas.

Po pusvalandžio priešingoje miesto dalyje Klaipėdos policijos ir „Aro“ pareigūnai sulaikė, įtariama, „narkobiznio“ organizatorius. Pas mažeikiškį, jo automobilyje bei nuomojamame bute Kuosų gatvė teisėsaugininkai rado, įtariama, iš prekybos narkotikais gautų pinigų, kokaino, kanapių bei dopingo medžiagų.

Jo bendrininko klaipėdiečio bute rasta, įtariama, nusikalstamu būdu gautų pinigų ir dopingo medžiagų.

Keturi galimai organizuotoje grupėje veikę asmenys suimti dviem mėnesiams. Prokuroro sprendimu, laikinai apribotos jų nuosavybės teisės į kratų metu rastas lėšas, apie tris tūkst. eurų.

Du įtariamieji pažeidė kitame ikiteisminiame tyrime jiems paskirtų kardomųjų priemonių sąlygas, todėl jų sumokėti 20 tūkst. eurų ir 6 tūkst. eurų užstatai galimai pereis valstybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blatata

Blatata  portretas
Hur123 niekur nedings gali but ramus

Visus blatata

Visus blatata portretas
Nu ka X5m hur123 nebebus beliks x6 Jad797 ,mishutka ruoskis

..

.. portretas
Prieš rašydami straipsnius teikit teisinga informacija o nerašykite beleka.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių