Quantcast

Su mirusiuoju – prie vieno stalo

Šalia mirusio buto šeimininko jo įnamis ir išgerti mėgstantys kaimynai girtavo dar ne vieną dieną, kol galiausiai suprato, jog vyras ne šiaip sau nejuda, jis – nebegyvas.


 

Šalia mirusio buto šeimininko jo įnamis ir išgerti mėgstantys kaimynai girtavo dar ne vieną dieną, kol galiausiai suprato, jog vyras ne šiaip sau nejuda, jis – nebegyvas.

Tokia istorija nutiko pernai balandžio pabaigoje.

Šilutės plente vieno daugiabučio gyventojas 59-erių Edmundas Staškūnas buvo priglaudęs metais vyresnį benamį Valdemarą Aleksandravičių.

Šis sirgo tuberkulioze, tad nemažai laiko praleisdavo gydymo įstaigoje, o kai išeidavo iš ligoninės, prisiglausdavo pas sugėrovą.

Pernai pavasarį buto šeimininkas pradėjo raginti įnamį rasti sau kitą vietą prisiglausti. Galbūt E.Staškūnas tikrai ketino parsivesti į namus moterį, o gal rado tik tokį pretekstą išprašyti nepageidaujamą svečią.

V.Aleksandravičius teisme pasakojo buvęs geras buto šeimininkui, išvaikydavęs girtuoklius iš jo buto, mėlynanosiai kaimynai esą bijodavo tik jo.

Iš tiesų, butas buvo nerakinamas, senokai paverstas landyne. Didžiausias šurmulys ir linksmybės jame kildavo pašalpų mokėjimo dienomis.

Pernai balandžio 20-ąją čia nevyko nieko neįprasto, vyrai girtavo, šeimininkas vėl reikalavo svečią išeiti, o šis matė, kad žaliuose plastikiniuose buteliuose dar yra gėralo, todėl neskubėjo.

V.Aleksandravičius bandė sakyti, kad išeis, kai baigs tvarkytis dokumentus, kad galėtų apsigyventi nakvynės namuose.

E.Staškūnas nervinosi. Kilo kivirčas, kurio metu svečias pastūmė šeimininką ir trenkė jam į galvą kirviu. Pats kaltininkas net neprisiminė, kuo smogė savo geradariui, kirvis ar plaktukas tai buvo, jam vis vien.

Vyras liko sėdėti ant sofos, tokį jį matė dar ne vienas žmogus. Visi jie manė, kad E.Staškūnas tiesiog apsvaigęs, todėl nejuda ir nekalba.

Nė vienam jų į galvą neatėjo, kad didžiulė mėlynė ant jo veido rodė tikrąją tokio sustingimo priežastį. Vyrui metaliniu daiktu buvo suknežinta galva. Kada jis mirė, liko neaišku, nes pareigūnams apie tai pranešta gerokai vėliau.

Benamis V.Aleksandravičius neneigė mušęs žmogų, bet aiškino, kad nuo jo suduotų smūgių jis negalėjo mirti.

Klaipėdos apygardos teismas skyrė teisiamajam devynerių metų laisvės atėmimo bausmę ir priteisė iš jo velionio dukros naudai 20 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
oi tie zaliavalgiai, duoda bajeriu.

tomas

tomas portretas
Na ir štukoriai tie teisėjai - priteisė iš benamio ir girtuoklio 20 tūkst. eurų baudą. Tai gal, teisėjai, susidėkit tuos tūkstančius, nes tas vargšas tikrai neišsimokės.

Mmm

Mmm portretas
Perskaitik pradziai kaip reikia konvojoti asmeni kokie tam yra reikalavimai. Po to siulikis kur nors...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių