Quantcast

STT sulaikė kyšininkavimu įtariamą vyr. architektą

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai ketvirtadienį sulaikė korupcija įtariamą Skuodo rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėją Tomą Bagočių.

Skuodo rajono savivaldybės administracijos vyriausiajam architektui T. Bagočiui pareikšti įtarimai dėl galimo kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnyba, veikiant bendrininkų grupėje ir dokumentų klastojimo. Jo darbo ir gyvenamojoje vietoje atliktos kratos, pranešė STT.

Dar dviem asmenims pareikšti įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti ir klastoti dokumentus bei papirkimo. Visi trys įtariamieji yra sulaikyti.

Kaip skelbia STT, ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad T. Bagočius už piniginį atlygį parengdavo pastatų statybos ar rekonstrukcijos projektus, nurodydamas tikrovės neatitinkančią informaciją, kad projekto autoriai ir projekto vadovai yra kiti asmenys. Vėliau įtariamasis pritardavo savo paties parengtiems projektams ir išduodavo statybą ar rekonstrukciją leidžiantį dokumentą.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą už kyšininkavimą asmuo gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų, už piktnaudžiavimą – bauda arba laisvės atėmimu iki 7 metų, už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu – bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 3 metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Ne tuos tikrina...Skuodo savivaldybėj tikrai yra ką papurtyti...bet dėl pliusiuko sulaikė daugiausiai pažeidžiamą žmogų.Kur ta išsvajota teisybė?

Bronius

Bronius portretas
O kodėl jis kaltinamas korupcija, kad paėmė pinigus už padarytus darbus nedarbo metu???Juk ne už ačiū. Koks čia kyšis? Ir dar lyginat su masiuliu. nieko blogo tas žmogus nepadarė, nieko neapiplėšė.

oooooch

oooooch portretas
Baikit koks kysys?? tai PASKOLA !, kuria pasiskolino architektas.KLAUSKIT MASIULIO , JIS ZINO KAIP IMTI ,,PASKOLAS''
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių