Quantcast

Iš statybviečių Klaipėdos rajone vogė pagalbinis darbininkas?

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai nustatė, kad naujakuriais norinčių tapti žmonių statybvietes praėjusių metų pabaigoje ir šį sausį tikriausiai apvogdavo pagalbiniu darbininku Klemiškės, Mazūriškių, Baukštininkų ir kituose kaimuose dirbdavęs 24 metų klaipėdietis. 2011 metais jis už vagystes buvo teistas Prancūzijoje, o pernai – Vokietijoje.

Policija pastebi, kad daug vagysčių buvo įvykdyta iš statybviečių Sendvario ir Kretingalės seniūnijose, kur statoma daug individualių gyvenamųjų namų. Darbams samdoma daugybė statybos ir įrengimo darbus atliekančių meistrų ir jų parankinių, o turtas – brangios medžiagos, santechnika, įvairiausi statybos įrankiai – paliekamas ne visada saugiai.

Jauną vyrą Klaipėdos rajono policijos pareigūnai sulaikė dukart. Praėjusių metų pabaigoje jis įtartas minėtų vietovių statybvietėse, iš anksto nusižiūrėjęs, vogęs įrankius bei kitus daiktus. Sausio pabaigoje buvo vykdomos metalo (vamzdžių, skirtų tvoroms tverti, smulkesnių gaminių arba vienu atveju – plūgo) vagystės.

Pareigūnų duomenimis, įtariamasis nusipirkdavo nebrangius, vos kelių šimtų eurų vertės, automobilius ir jais važiuodavo tiek dirbti į statybvietes, tiek pasipelnyti kitu būdu. Viena tokia mašina, „VW Golf“, pernai buvo konfiskuota. Beje, tąkart vaikinas prisipažino nusikalstamomis veikomis, teigė, kad dėl  vagysčių  gailisi, pasakojo tenorėjęs prisidurti prie menko atlyginimo už darbą. Dvi paras praleidęs areštinėje, jis buvo paleistas. Pareigūnai surado ir savininkams grąžino kai kuriuos jų daiktus.

Šiemet panašūs nusikaltimai vėl kartojosi. Jaunuolis antrą naktį iš eilės sugrįžo į Klemiškės Pirmąjį kaimą, tikėdamasis nugvelbti dar daugiau daiktų.

Įtariamasis buvo sulaikytas Klaipėdoje. Tuomet vykdyti vagysčių jis jau važiuodavo automobiliu „Mazda 626“. Mašina vėl buvo konfiskuota, įtariamasis dviem paroms uždarytas į areštinę. Policija kreipėsi į Klaipėdos rajono apylinkės teismą, prašydama suėmimo, bet įtariamasis jo išvengė – buvo paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Šiuo metu byla dėl vagysčių yra perduota teismui. Klaipėdos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnų teigimu, tokio pobūdžio vagystės iš statomų namų liovėsi.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkei Rasai Stasiulaitienei ir Veiklos skyriaus vyriausiojo tyrėjo Gražvydui Grišanovui nuostabą kelia, kad kai kurie būsimieji naujakuriai, visiškai nepasirūpinę apsauga, atveža brangias medžiagas net į statomus namus be langų ir durų, kur švilpia vien vėjai ir gali įeiti kas tinkamas.

Patyrę pareigūnai taip pat stebėjosi, kad darbams statybose kviečiami „meistrai“ ir darbininkai, apie kuriuos nieko, išskyrus vardą, teisingai nurodytą ar ne, bei telefono numerį, nežinoma. Jie primena, kad visi darbai turėtų būti atliekami tik sudarius sutartis, tiksliai žinant, kas juos atliks, ir panašiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

d

d portretas
Daina, 30 euru statybose --- tai menka suma. nes tai sunkus fizinis darbas.

Gediminas

Gediminas portretas
Samdyti reikia įmones, jos atsako už medžiagų saugojimą. Isivaizduoja statantys kad sutaupo samdydami "nelegalus" statybininkus, bet nutikus vagystei ar padarius broką neturi iš ko pareikalauti atsakomybės ir patiria didelius nuostolius...o jie dar ir garantijų darbams neturi.

Daina

Daina portretas
Menkas atlyginimas? Jei šitas vagis per dieną gauna pagalbinio atlygį - ę0 eurų, tai čia menkas atlyginimas? Docentai, mokslų daktarai tiek neuždirba. O dėl sutarčių. Na ir kas, kad pasirašai. Vistiek vagia. Juk visur nesužiūrėsi, o ir įrodyi neiįmanoma
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių