Quantcast

Sportininko automobilis virto pelenų krūva

Uostamiestyje mįslingomis aplinkybėmis sudegė sunkiosios atletikos čempiono automobilis. Neįtikėtina tai, kad prabangus automobilis sudegė taip, kad iš mašinos beveik nieko nebeliko.

Uostamiestyje mįslingomis aplinkybėmis sudegė sunkiosios atletikos čempiono automobilis. Neįtikėtina tai, kad prabangus automobilis sudegė taip, kad iš mašinos beveik nieko nebeliko.

Liepsnų nematė

Incidentas nutiko Sportininkų gatvėje, 46 numeriu pažymėto namo kieme. 21 metų sunkiosios atletikos čempionas Žygimantas Stanulis, kuriam priklauso ši mašina, net nematė, kada ji užsiliepsnojo.

Ugniagesiams apie sudegusį automobilį pranešta tik sekmadienio rytą apie 9 val. 30 min.

Atvykę ugniagesiai išvydo pelenų, laidų ir metalinių detalių krūvą, iš kurios rūko dūmai. Paaiškėjo, kad liepsnos pasiglemžė automobilį "Audi S8", pagamintą 2007 m. Klaipėdos universiteto sunkiaatlečių komandai priklausantis Ž.Stanulis sekmadienį turėjo išvykti į varžybas.

Žala – 60 tūkst. litų

Sportininko treneris Bronislavas Vyšniauskas žurnalistams tikino, kad klaipėdietis nežino, dėl kokių priežasčių užsidegė jo mašina.

„Jis nematė, kada tai nutiko. Na, sudegė, nieko nepakeisi, nebėra mašinos“, – kalbėjo B.Vyšniauskas.

Pareiškime policijai Ž.Stanulis pažymėjo, kad patyrė 60 tūkst. litų žalą.

Tai, kad mašina sudegė iki pelenų, ugniagesiai nevertino kaip padegimo požymį.

„Automobilis sudegė todėl, kad niekas nepranešė apie gaisrą. Gal niekas nematė? Mes atvažiavome, kai jis jau buvo visiškai sudegęs“, – tikino Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Tomas Endriulaitis.

Specialistas pastebėjo, kad daugumos automobilių kėbulas yra gaminamas iš aliuminio.

„O aliuminis lydosi, jei neklystu, esant 600 laipsnių temperatūrai“, – tarstelėjo T.Endriulaitis.

Paklaustas, ar galėjo degančios mašinos liepsnos pasiekti tokią aukštą temperatūrą, T.Endriulaitis atsakė, kad tam buvo visos sąlygos.

Išgelbėtų ir gesintuvas

„Automobilio viduje esančios detalės labai degios. Jame – plastikas, tepalų, degalų bakas, padangos. Tik išorė nedegi. Dega visų markių automobiliai, nepriklausomai nuo gamintojo įmonės. Dega ir prabangios mašinos“, – kalbėjo ugniagesys.

Ugniagesiai perspėja, jog tikimybė, kad mašina užsidegs, siejama su automobilio priežiūra.

„Tačiau bet kurį užsidegusį automobilį galima išgelbėti, tai priklauso nuo vairuotojo veiksmų. Jei pastebima, kad pasipylė dūmai iš variklio skyriaus, negalima atidaryti variklio dangčio. Jį galima tik praverti ir tuomet įpurkšti gesintuvo miltelių, nes kitu atveju liepsna, gavusi oro, gali tik sustiprėti“, – perspėjo ugniagesys.

Kol kas ugniagesiai nepatvirtino, buvo padegtas Ž.Stanulio automobilis ar ne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to awdzi

to awdzi portretas
kokiam gete? ten gi ju sporto sale yra prie stadiono, gal bent foto paziurej pries komentuodamas

abc

abc portretas
Svarbiausio dalyko zurnalistai nepamenijo, ar yra kasko draudimas ar ne... Cia esmnis faktas, ar zmogui padengs draudimas islaidas, ar ne. Policijai tiriant tokia byla tai yra pagrindu pagrindas :)) Nesakau kad susidegino, visko gi buna.. O del ismoku, tia kasko draudimas dabar apmoka pagal tos dienos draudimo verte, o ne tada, kai draudeisi. Tai ji verta dabar gal ne 60 o 45. Cia jau nuo draudimo priklausys.

Edgaras112

Edgaras112 portretas
>ppp> Juokingą matyt debilą kuris nežinas ką šneką... 21metų snarglį? Tas snarglys tave sulaužytų į 16dalių, sportas netik "hobis" bet ir dalykas iš korio gali užsidirbti... Matos 30metis bedarbis,ir šneką ką nori,net savo vardą gėdą buvo parašyt? hmmm? Susidegink žydę,nes ne ten pataikei.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių