Quantcast

Šiurpu: kaimynas peršovė klaipėdietės katiną

Gyvūnų skriaudėjų Lietuvoje nemažėja – ir toliau nesiliauja žiauraus elgesio su augintiniais atvejai.

Klaipėdietė neteko žado, kai jos sūnus namo parnešė sužeistą katiną. Įtariama, kad mylimą keturkojį peršovė kaimynas.

Penktadienį Klaipėdos miesto policijos komisariate užregistruotas moters pareiškimas. Ji pasakojo ketvirtadienį apie 14 val., būdama savo namų terasoje Saulės gatvėje, išgirdusi šūvį.

Klaipėdietė nenuėjo patikrinti, kas nutiko, nes iš kaimynystėje gyvenančio vyro namo nuolatos sklinda šaudymo garsai. Apie 17 val. moters sūnus parnešė peršautą gyvą jos katiną.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Kaimynas ieškomas apklausai.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Gyvūnų gynėjų manymu, tokia atsakomyė – per maža. Neabejingieji keturkojų skausmui Prezidentei ir parlamentarams adresuotoje peticijoje išreiškė norą, kad skriaudikams grėstų kalėjimas iki trejų metų. Gegužę šis elektroninis dokumentas turėjo būti išsiųstas.

Gyvūnų teises ginantys žmonės įsitikinę, kad tik griežtos sankcijos duos rezultatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
tiems kurie žudo kitus nesvarbu kad gyvūnus linkiu to paties...

taip

taip portretas
siurpu kuomet ateiviai uzsilyke po karo neleidzia ramiai gyventi vietiniams zemaiciams ir jauciasi dideli seimininkai nuo 1945m o siandien tai uostamiescio pagr. beda nuolatineje kriminalineje baimeje gyvenantiems ciabuviams kuriuos jau valdo visokie titovai ir muravjovai ......

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
DALIĄ - MAGNOLIJĄ UŽ GROTŲ!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių