Quantcast

Šilališkis suskaldė žmonai kaukolę už nutrauktą biliardo partiją

Nė veido išraiška neparodė šilališkio Juozo Raudoniaus jaudulio, kai penktadienį po pietų teismo salėje jį antrankiais surakino policijos konvojaus pareigūnai. Buvęs Šilalės rajono valdytojas nuteistas kalėti septynerius metus už sunkų žmonos sužalojimą.

Nė veido išraiška neparodė šilališkio Juozo Raudoniaus jaudulio, kai penktadienį po pietų teismo salėje jį antrankiais surakino policijos konvojaus pareigūnai. Buvęs Šilalės rajono valdytojas nuteistas kalėti septynerius metus už sunkų žmonos sužalojimą.

„Šeima sužlugdyta, gyvenimas sugadintas“, - prasitarė 63 metų J.Raudonius paklaustas, ar tikėjosi tokios bylos baigties.

Jo žmona Vida po sutuoktinio smūgio biliardo lazdos bukuoju galu judėti gali tik invalido vežimėliu, moters sveikata sugadinta nepataisomai.

Tragedija įvyko šių metų vasario 28-osios pavakare, kai ketverius metus iš šeimos pas meilužę išėjęs J.Raudonius žmonos įmonei priklausančioje kavinėje su draugu žaidė biliardą. V.Raudonienė turėjo sutuoktiniui priekaištų. Moteris pajudino tris biliardo kamuolius. Šis menkniekis taip įsiutino vyrą, kad jis pasiėmė lazdą už plonojo galo ir atsivėdėjęs trenkė ja sutuoktinei per galvą.

Šis įvykis apvertė abiejų Raudonių gyvenimus. Moteriai nuo smūgio lūžo kaukolė, kraujas išsiliejo ant smegenų. V.Raudonienė išgyveno dvi operacijas, jai buvo pašalinta dalis kaukolės kaulo. Nukentėjusioji buvo ištikta komos, vėliau – paralyžiuota, po intensyvaus gydymo jos sveikata kiek pagerėjo, tačiau medikai konstatuoja, kad ji neteko 80 procentų darbingumo. Aktyvi bendruomenės narė, keliautoja, verslininkė buvo priversta atsisakyti profesinės veiklos ir pomėgių.

Panašu, kad J.Raudonius yra piktas ant žmonos. Kalbinamas prieš teismo posėdį jis tvirtino, kad joms kitas žmogus nebūtų išlaikęs tokių moters provokacijų.

„Juk ir Maikas Taisonas žmogui ausį nukando ne todėl, kad labai norėjo valgyti, o buvo išprovokuotas“, – pareiškė J.Raudonius.

Teismo nuosprendyje rašoma, kad šis žmogus sutrikdė viešąją rimtį ir sunkiai sužalojo savo šeimos narį. Kaltininkas turės atlyginti nukentėjusiosios gydymo išlaidas bei 20-čia tūkst. litų įvertintą neturtinę žalą.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į visas aplinkybes bei kaltininką apibūdinančią medžiagą. Vyras anksčiau nebuvo teistas ir net dalyvavo politikoje – 1990-1995 metais buvo išrinktas Šilalės rajono valdytoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

silale

silale  portretas
turbut is didelios stafkes zaide

Bevardė

Bevardė portretas
Po tokio nusprendžio kyla klausimas ar Lietuvoje egzituoja teisingumas? Mano nuomone, bent jau šiuo konkrečiu atveju, tikrai ne. Labai gaila Juozo. Aišku nepateisinamas jo elgesys už kurį nuteistas, tačiau tokio dydžio bausmė protu nesuvokiama. Anksčiau neteistas, gerą reputaciją turintis vyas nuteistas 7 metams, kai tuo tarpu turintys teistumą, net įvykdę žmogžudystę asmenys tegaua 7 metus. Tai kur čia teisingumas? O visą tiesą apie tikrą jo šeimyninį gyvenimą težino tik jis, jo žmona bei jo dukros, todėl nereikia viešoje erdvėje dalintis kažkokiomis nuogirdomis (paskalomis) apie jo šeimos gyvenimą.

to žinau viską

to žinau viską portretas
Pritariu pilnai Jūsų komentarui ir aš tai žinau. Faktas tas, kad abi pusės kaltos tik ta nuketėjusioji pusė daugiau kaltesnė. Bet žaloti nereikėjo. Yra kaip yra pamoka abiems. Pamoka aplinkiniams, kad šeimos į turtus iškeisti nereikia.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių