Quantcast

Savaitgalį – nelaimių virtinė

Pastarosios dvi dienos gelbėtojams buvo it apsėstos ir pareikalavo dviejų žmonių gyvybių. Slidūs keliai pražudė autobuso vairuotoją, šeši keleiviai buvo sužeisti. Viena jų – Baltarusijos pilietė – pateko į Reanimacijos skyrių.

Pamatė per vėlai

Skaudi nelaimė įvyko šeštadienį paryčiais netoli Klaipėdos, kai greitkelyje apvirto autobusas. Vienas žmogus žuvo, šeši sužeisti pateko į ligoninę.

Žuvusysis – keleivių gabenimo įmonės "Toks" antrasis vairuotojas.

Avarija įvyko apie 4 val. ryto likus maždaug 20 kilometrų iki Klaipėdos, netoli Vėžaičių.

Iš Vilniaus į Palangą pro Klaipėdą važiavusio maršrutinio autobuso "Setra", priklausančio Vilniaus autobusų parkui, vairuotojas pernelyg vėlai pamatė į atitvarą atsitrenkusį ir dalį pirmosios eismo juostos užėmusį automobilį "Volvo".

Jo vairuotoja taip pat nuslydo nuo ledu pasidengusio kelio ir laukė atvykstant policijos.

Bandė išvengti avarijos

Buvo rūkas, slidu ir tamsu, todėl autobuso vairuotojas per vėlai pamatė kliūtį kelyje.

Bandydamas išvengti susidūrimo su avariją patyrusia mašina, jis staiga pasuko į kairę.

Autobusas tapo nevaldomas, apsisuko ir vertėsi į kelkraštį kairiuoju šonu.

"Tai yra vienas pavyzdžių, kad ir viešajame transporte būtina prisisegti saugos diržus. Jeigu visi keleiviai būtų juos segėję, pasekmės galėjo būti ne tokios skaudžios", – perspėjo Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis.

Žuvęs vyras – 53 metų. Jo artimiesiems pranešta apie nelaimę. Dar šeši keleiviai buvo skubiai išvežti į ligoninę.

Diagnozavo politraumą

Vakar paaiškėjo, kad sunkiai sužeisti trys keleiviai – vienas gydomas reanimacijos palatoje. Dar trys žmonės po medikų suteiktos pagalbos buvo išleisti gydytis į namus.

Autobusu važiavusiai 33 metų Baltarusijos pilietei diagnozuota politrauma – dauginiai kaulų lūžiai. Medikai ją stebi Reanimacijos skyriuje.

24-erių vaikinui diagnozuotas kairiojo žastikaulio lūžimas, jis gydomas Traumatologijos skyriuje.

20-metė Palangos gyventoja į medikus kreipėsi pati, jai nustatytas stipinkaulio lūžis.

Pasak Policijos departamento, dvi 20-metės merginos ir 22-ejų jaunuolis po medikų apžiūros išleisti gydytis ambulatoriškai.

Nesegėjo diržo?

Bendrovės "Toks" vadovo Arūno Indrašiaus teigimu, žuvęs vyras avarijos metu prie vairo nesėdėjo, jis vyko kaip antrasis vairuotojas. Autobusą su keleiviais vairavo kitas vairuotojas.

Įprasta, kad autobusus, kurių maršrutai ilgos trukmės, pakaitomis vairuoja du vairuotojai.

Antrasis vairuotojas sėdėjo keleivio vietoje už vairuotojo. Manoma, kad žuvusysis nebuvo prisisegęs saugos diržo – jis iškrito pro langą virstant autobusui.

Pasak A.Indrašiaus, vyras įmonėje dirbo nuo 2012 m. Jis visą savo gyvenimą buvo autobuso vairuotojas.

"Kelyje buvo grynas ledas, autobusas nuslydo nuo kelio", – naujienų agentūrai BNS sakė įmonės vadovas.

Penktadienį 23 val. 49 vietų autobusas išvyko iš Vilniaus autobusų stoties ir turėjo atvykti į Palangą. Tai – reguliarus reisas.

Avarijos metu autobuse buvo aštuoni keleiviai.

"Toks" vadovas teigė, kad avariją patyręs autobusas sausio 18 d. praėjo techninę apžiūrą, buvo techniškai tvarkingas.

Įspėjo dėl nepabarstytų kelių

Kaip pasakojo Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas R.Šideikis, naktį kelių policininkai pastebėjo, kad aplink Klaipėdą keliai slidūs lyg ledas ir pranešė apie tai apskrities policijos komisariato budėtojui.

Šis telefonu informavo visas gatves bei kelius prižiūrinčias bendroves apie kritinę situaciją.

"Mano žiniomis, barstytuvas greitkelyje ties ta vieta, kur įvyko avarija, pasirodė kur kas vėliau, kai žmogus jau buvo žuvęs, o keli kiti sužeisti", – teigė R.Šideikis.

Klaipėdoje, kaip ir aplinkiniuose miesto rajonuose, dėl ledu padengtų kelių pasipylė avarijos. Įspėjimą būti budriems ir rinktis saugų greitį išgirdo ne visi vairuotojai.

Šeštadienio rytą situacija tapo nevaldoma.

Kaip informavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas, vien tik Šiaurės prospekte užfiksuoti septyni eismo įvykiai.

Dar dvi avarijos įvyko rajone, kur padėtis keliuose buvo visai prasta.

Vairuotojai dėl incidentų kaltino kelininkus, pastariesiems kritikos negailėjo ir patruliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimyne

Kaimyne portretas
Gavo kelininkai baudos aną kartą 500 eurų.O reiktų 5000 ar 10000 ir apmokėt gydymo išlaidas,laidotuves ir dar šeimos išlaikymą netekus maitintojo ,gal tada jie dirbtų savo darbą....

klp

klp portretas
vaziavau sestadieni ryte nuo valstybines kolegijos liepu gatve, visiska ciuozykla, sunku patiket, kad niekas nebarstyta net, negi jie neziuri prognoziu, kad nieko nebarsto?

M

M portretas
Nukentėję vairuotojai turi samdytis advokatą ir duoti į teismą kelių priežiūros tarnybas, o konkrečiai jų vadovus. Sukurtų teismas precendentą, kai priteistų iš tokių vadukų apmokėti 20-30 mašinų remontų kaštus, gal tada kas predėtų keistis. Tikrai nėra normalu, kai pagrindinės miesto gatvės yra absoliučiai neprižiūrimos.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių