Quantcast

Rusų nuotykiai pajūryje šiurpina

Aplinkosaugininkai šiurpsta nuo Rusijos Federacijos piliečių įžūlumo. Atvykėliai jūros vaizdu nusprendė pasigėrėti neišlipdami iš automobilio ir pasuko tiesiai ant Olando Kepure vadinamo skardžio.

Aplinkosaugininkai šiurpsta nuo Rusijos Federacijos piliečių įžūlumo. Atvykėliai jūros vaizdu nusprendė pasigėrėti neišlipdami iš automobilio ir pasuko tiesiai ant Olando Kepure vadinamo skardžio.

Klaipėdiečių itin mėgstama poilsio vieta priklauso Pajūrio regioninio parko teritorijai. Pėsčiųjų ir dviratininkų traukos tašku tapęs skardis pasiekiamas keliais miško takeliais. Rusai nusprendė pasukti žvyrkeliu ir juo nusigavo iki pat įžymaus skardžio.

Incidentas nutiko antradienį apie pietus. Prabangiu automobiliu po Pajūrio regioninį parką nusprendę pasivažinėti rusai, pasirodžius aplinkosaugininkams, nesielgė įžūliai.

"Atsiprašė ir elgėsi labai geranoriškai. Aiškino, kad net nesuprato, jog padarė pažeidimą. Jie įtikinėjo, kad jų valstybėje tai yra įprasta ir miško takeliais galima be vargo pasiekti pajūrį. Tačiau aš jiems pasakiau, kad čia ne Azija. O elgtis reikia taip, kaip priimta Europoje", – apie pažeidėjus kalbėjo Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis.

Aplinkosaugininkų nemalonę užsitraukė prie prabangios mašinos vairo buvęs vyriškis ir kartu su juo važiavusi mergina.

"Ši vieta yra kraštovaizdžio draustinis. Už tokį pažeidimą gresia nuo 86 iki 144 eurų bauda", – atsakomybę priminė E.Paplauskis.

Tačiau atvykėliams pavyko išvengti baudos. Pajūrio regioninio parko darbuotojai šį kartą pagailėjo pažeidėjų.

"Vietoje jo nubausti negali, o surašydamas protokolą apie pažeidimą, nesitikiu, kad nuobauda bus sumokėta. Rusijos piliečiai gali išmesti šį protokolą dar prieš kirsdami sieną. Vairuotojo pažymėjimo atimti negali, nes Lietuvos teisinė sistema nepersekios jų dėl nuobaudos. Išieškoti baudos niekas nesiims", – pastebėjo aplinkosaugininkas.

Panašiu įžūlumu anksčiau garsėjo tik emigrantai lietuvaičiai, dėl kurių siautėjimų galvas suko net policijos pareigūnai. Užsienyje registruotais automobiliais pardūmę pasisvečiuoti į tėviškę jaunuoliai akiplėšiškai pažeidinėjo Kelių eismo taisykles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memelburg

Memelburg portretas
O,išlindo beretjugento išmatos su praplautais smegenemis. Nors karta pažvelkite ka lietuvos ordos išdarineja.

Elas

Elas portretas
Toks jau zmoniu mentalitetas, svarbiausia jiems gerai.

tam ddr

tam ddr portretas
Už tai, kad Rusijos gyventojai yra ne europiečiai, o azijatai.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių