Quantcast

Rekordas: pro matuoklį – 30 kartų viršijant greitį

Vairuotojams uostamiestyje spendžiami nauji spąstai – Liepų gatvės gale sumontuotas naujas išmanusis greičio matuoklis, kuris fiksuos ne tik automobilio greitį, bet ir automobilio techninės apžiūros, civilinės atsakomybės draudimo duomenis. Netrukus mieste atsiras dar vienas toks išmanusis įrenginys.

Darbininkai matuoklio įrangą į anksčiau čia buvusio matuoklio stovą ėmė kelti antradienį.

Senasis matuoklis jau išmontuotas, o jo vietoje stovi nauja įranga. Tiesa, ji veikia, bet kol kas pažeidėjai nėra baudžiami.

"Kol kas jam nėra atlikta metrologinė patikra, tad jo paleidimo procesas dar užtruks. Tačiau manau, jog kitos savaitės viduryje jis turėtų pradėti veikti", – vylėsi Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Ruošiamasi montuoti ir antrą tokį matuoklį. Policijos pareigūnai pasirinko kitą avaringą uostamiesčio vietą – Mokyklos gatvės tiltą.

"Antrasis matuoklis atsiras šiek tiek vėliau. Numatyta jį įrengti arčiau Mokyklos gatvės tilto. Šiuo metu Mokyklos gatvėje, ties šviesoforo reguliuojama pėsčiųjų perėja, stovėjo greičio matuoklio stovas. Paties įrenginio šioje vietoje nebuvo, jis buvo perkeltas į kitą vietą. Tačiau naikinti šio matuoklio nesiruošiama", – aiškino M.Poimanskis.

Antrasis matuoklis atsiras 300 metrų nuo tilto.

Vienas vairuotojas per mėnesį laiko užfiksuotas 30 kartų.

"Naujasis matuoklis viską matys, visur žiūrės. Jis žvelgs į abi puses. Norint galima jį permontuoti kitur", – aiškino M.Poimanskis.

Ši vieta pasirinkta todėl, kad per Mokyklos gatvės tiltą neretai vairuotojai važiuoja dideliu greičiu. Itin dažnai čia fiksuojami eismo įvykiai.

Pirmasis išmanusis greičio matuoklis mieste sumontuotas prieš du su puse mėnesio.

"Jau per pirmą mėnesį jis užfiksavo pusantro tūkstančio pažeidėjų. Vienas vairuotojas per mėnesį laiko užfiksuotas 30 kartų. Visą mėnesį žmogus pirmyn ir atgal šia gatve važiavo nuo 80 kilometrų iki 120 kilometrų per valandą greičiu. Tai turbūt absoliutus kvailumo rekordas", – stebėjosi M.Poimanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Aleksiejūnaite! - neteisingai mėgsti komentuoti:,,vairuotojams uostamiestyje spendžiami nauji spąstai.'' Spąstai spendžiami Kelių eismo Pažeidėjams! ir ,ypač,Kelių eismo Chuliganams! Ar aišku,mieloji? Taip daryti reikia ir Būtina! Dėl visų kelių eismo dalyvių saugumo ir net Gyvybės. Kitaip nuo Mokyklos Tilto nuo tokių greičių pradės šokinėti ir į upę mašinos. Juk beveik nebėra išeities nuo tokių bepročių lakstytojų...

Se

Se portretas
Sumontuosime radarą H.Manto gatvėje. Vakare visas centras skamba ir gąsdinami miesto svečiai nuo pacūkų ir nesubredėlių lakstymo britvomis , čioperiais ir auto..

opa

opa portretas
Baigsis jums naktiniai dragai su surudyjusiais kibirais po Klaipėdą. Senai laikas, susiradote pramogą. Aš dar mobilius pastatomus radarus įsigyčiau. Lėk tu 120 ar 60, vis tiek jei ne prie pirmo, tai prie antro švisoforo susitiksime, balvonai jūs. Ypač tai liečia britvų neadekvačius vairuotojus.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių