Quantcast

Prokuratūra apskundė nuosprendį agurkinių byloje

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra apskundė pernai metų pabaigoje Klaipėdos apygardos teismo priimtą nuosprendį agurkinių nusikalstamo susivienijimo byloje.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, Lietuvos apeliaciniam teismui pateiktame skunde prašoma minėto susivienijimo narius pripažinti kaltais dėl galimai padarytų sunkių ir labai sunkių nusikaltimų, taip pat nuteistiesiems prašoma skirti griežtesnes bausmes negu jas skyrė Klaipėdos apygardos teismas už nusikaltimų padarymą.

Apeliaciniu skundu prašoma panaikinti išteisinamąjį nuosprendį pagal atskirus epizodus dvylikai nusikalstamo susivienijimo narių. Grupuotės lyderį Saulių Velečką prašoma pripažinti kaltu dėl verslininko Vidmanto Sadausko nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Taip pat prašoma kitus gaujos narius pripažinti kaltais dėl neteisėto disponavimo labai dideliu (45,85 kilogramo) kokaino kiekiu, rengimosi nužudyti, dėl dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje, neteisėto disponavimo labai dideliais psichotropinės medžiagos prekursoriaus kiekiais.

Prokuroras teismo prašo pakeisti pernai metų gruodžio 20 dienos nuosprendžio dalį ir nuteistiesiems skirti griežtesnes bausmes. Taip pat prašoma prie teismo jau konfiskuoto turto papildomai konfiskuoti du butus, esančius Neringos mieste, iš penkių nuteistųjų konfiskuoti po daugiau kaip 1 mln. eurų kaip nusikalstamu būdu gautas lėšas.

Pernai gruodį priimtu nuosprendžiu ginkluoto nusikalstamo susivienijimo lyderiu įvardijamą S. Velečką nubaudė 14 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tokia pat bausme už sunkius nusikaltimus kalėti nuteistas ir Darius Petkauskas.

Nustatyta, kad grupuotės branduolį, be S. Velečkos, sudarė stabili, tarpusavyje glaudžiai susijusių, kriminalinę patirtį turinčių asmenų grupė, kurios sudėtyje taip pat buvo Norbertas Tučkus ir Tadas Petrošius, broliai D. Petkauskas ir Audrius Petkauskas. Hierarchijos viršuje buvęs S. Velečka priiminėjo sprendimus organizuojant ir darant nusikaltimus, taip pat sprendė nesutarimus, kilusius tarp savų ir su kitomis grupuotėmis, kartu su A. Petkausku valdė bendrus pinigus.

Už padarytus nusikaltimus A. Petkauskui skirta 13 metų 6 mėnesių, T. Petrošiui ir N. Tučkui – po 13 metų, Sauliui Vyšniauskui – po 12 metų, Tadui Vieraičiui – 11 metų, Linui Perminui – 4 metų laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose; Gintautas Cegelskis ir Kęstutis Liukaitis nubausti po 4 metus, Redas Vilkauskas – 3 metų laisvės atėmimo bausmėmis, jų vykdymą atidedant nustatytam terminui ir skiriant teismo įpareigojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ARBUZAI TAVIE SAULIUK IR TADA SU SUDAIS MAISO

ARBUZAI TAVIE SAULIUK IR TADA SU SUDAIS MAISO portretas
Te petuxovai.arbuzai

Tadas

Tadas portretas
Pas Lukašenka Baltarusijoi senai butum nušauti uz tokius nusikaltimus,o čia gi "demokrtija",kaip gi galima bausti uz kaskokia tai nuzudima,ne is konservatoriu gi partijos jisai. Narkotikais prekevo? Gi nera jau taip ir daug tu kilogramu,butum tonos kytas dalykas. Dar ir pinigeliais maitina. Laisve Agurkinems.

pomidoras

pomidoras portretas
musu tesesauga teisiog po tokiu teismo sprendimu "sutriuskinta" , rase kelis metus is eiles apie siurpius nusikaltimus padarytus sios gaujos, o gautos bausmes kaip eiliniu "masinu vagiu"...jei taip toliau tai tuoj bijosime mieste vakarais vaikscioti....bet ka gi padarysi kaip tas senas posakis sako ...ko negali pinigai, tai tada gali labai dideli pinigai.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių