Quantcast

Pro matuoklius – tik leistinu greičiu

Klaipėdos vairuotojams teks pamiršti greitį. Nuo šiol nežinia kokiomis dienomis ir nežinia kuris matuoklis uostamiestyje veiks be jokių nuolaidų. O tai reiškia, kad baudą teks mokėti greitį viršijus vos 1 km/val.

Klaipėdos vairuotojams teks pamiršti greitį. Nuo šiol nežinia kokiomis dienomis ir nežinia kuris matuoklis uostamiestyje veiks be jokių nuolaidų. O tai reiškia, kad baudą teks mokėti greitį viršijus vos 1 km/val.

Tikėtina, kad tokia tvarka miestiečius pagaliau privers laikytis eismo taisyklių ir greičio neviršyti bent nustatytose vietose.

Skaičiuojama, kad Klaipėdoje veikia trys greičio matuokliai. Tačiau kuris iš jų bus sureguliuotas, taikant tik vieno kilometro tolerancijos ribą, policija nepraneša.

Tokia vairuotojų drausminimo idėja kilo po rugsėjo 1-ąją atlikto eksperimento. Vien antradienį visoje šalyje greičio matuokliai užfiksavo 18 tūkst. pažeidimų. Kiek iš jų buvo padaryta uostamiestyje, dar nėra žinoma.

"Tačiau spėjama, kad skaičiai turėtų būti tris kartus didesni. Jei eilinę darbo dieną vienas matuoklis užfiksuoja 30 greičio viršijimo atvejų, sumažinus tolerancijos ribą iki vieno kilometro, tokių pažeidimų fiksuojama apie 100", – pastebėjo Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Mindaugas Džermeika.

Kol kas nuspręsta, kad matuoklis be nuolaidų veiks tik vieną dieną per savaitę. Tačiau nežinoma – kurią.

Greičio matuokliai paprastai fiksuodavo pažeidimą, kai leistinas greitis būdavo viršijamas 19-a km/val. Vietoje 50-ies km/val., daugybė vairuotojų pro matuoklius švilpdavo 69-ių km/val. greičiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visiškas absurdas

Visiškas absurdas portretas
Viršijus iki 10 km/h tik įspėjimas. Antrą kartą viršijus - vėl įspėjimas. Ir taip toliau. Jokios nuobaudos šiuo atveju realiai negresia. Nematau prasmės tokių pažeidėjų gaudymui. Kitokio pobūdžio KET pažeidimui tai gali atsirūgti (negausi 50% nuolaidos), bet važinėti +10 km/h įstatymiškai nėra baudžiama.

igoris

igoris portretas
As manau jai visi draugiskai nulauztumem tuos aparatus nebenoretu savivaldybe pirkt nauju ir pasibaigtu tokios nesamones...

Vėjai ta akcija

Vėjai ta akcija portretas
Nesuprantu, ko siekiama tokiomis akcijomis. Visi kelyje įsitempę, žiūri į spidometrus, o ne stebi situaciją kelyje, prie gatvės besibūriuojančius vaikus ir pan. Mano vienos dienos patirtis: vos nepartrenktas į gatvę iššokęs vaikas, nes tuo metu žvilgtelėjau eilinį kartą į spidometrą, pamačiau 52 km/h ir dėmesys nukrypo į spidometrą, nes priekyje - matuoklis; avarinė situacija, kai priekyje važiuojantis irgi kažko išsigando ir kirto per stabdžius. Pasakykit man kaip stebuklingai išlaikyti tą 50 km/h? Ar važiuoti 45 km/h. Bet tai kaip sulėtės eismas. Mieste daugybė ruožų, kur greitis gali būti net 70 km/h.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių