Quantcast

Prieš teismą stos su vogtais daiktais užsienyje sulaikyti lietuviai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame anksčiau už panašius nusikaltimus teistas plungiškis ir Telšių bendrovės direktorius kaltinami disponavę nusikalstamu būdu gautu turtu.

Kaip ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, kaltinamieji įtariami užsienyje pagrobtus didelės vertės krovinius su paklausą turinčiomis prekėmis parduodavę Lietuvoje ir kitose šalyse.

Kaltinamieji sulaikyti pernai sausį: nakties metu Telšių rajone jie lydėjo vilkiką, kurio puspriekabėje aptikti daugiau nei 100 tūkst. eurų vertės Danijoje pavogti elektriniai diskiniai pjūklai ir rūbai.

Patikrinimo metu vairuotojas pateikė pareigūnams netikrus krovinio gabenimo dokumentus ir transporto priemonės techninės apžiūros rezultatų kortelę.

Per kratas pas bendrovės direktorių rastas neteisėtai laikytas revolveris su penkiais šoviniais, o pas plungiškį – netikras kitos Vilniuje užregistruotos firmos spaudas.

Prokuroro sprendimais apribotos kaltinamųjų nuosavybės teisės į grynuosius pinigus, vilkiką bei puspriekabę, o sulaikytas krovinys grąžintas nukentėjusiesiems Danijoje.

Abiems kaltinamiesiems buvo paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės, tačiau plungiškis sausį už panašius nusikaltimus nuteistas laisvės atėmimo bausme pataisos namuose.

Jis su bendrininkais laikė ir gabeno daugiau nei 4 tūkst. pakuočių su Norvegijoje pavogtais rūbais. Už šį nusikaltimą jam paskirta dvejų metų laisvės atėmimo su daugiau nei 13 tūkst. eurų konfiskavimu. 

Už disponavimą didelės vertės nusikalstamu būdu gautu turtu baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių