Quantcast

Policijos savaitgalis – paklydęs ligonis, įžūlūs vairuotojai, greičio kontrolė

Savaitgalis pajūrio keliuose buvo neramus – policijos patruliai gaudė girtus vairuotojus, keli jų atsidūrė areštinėje. Vienas įžūlus gyventojas grasino pareigūnams ir žadėjo skųstis vadovybei, o žinomas advokatas susilaukė baudos už tai, kad automobilyje rastas antiradaras.

Įlėkė į griovį

Šeštadienį Kelių policijos tarnybos pareigūnai vairuotojų greitį ir blaivumą tikrino įvairiuose Klaipėdos apskrities keliuose.

Rytas prasidėjo pareigūnų iškvietimu į Plungės rajono Papievių kaimą. Ten iš griovio besiropščiantį vyrą pastebėjo pro šalį važiavę žmonės. Vos prašvitus, apie septintą valandą ryte, Plungės rajono gyventojas jau buvo įlėkęs į griovį su savo BMW.

Netrukus paaiškėjo, kodėl 37 metų vairuotojas mėgino sprukti. Vyrui nustatytas 2,27 prom. girtumas. Sunkiai liežuvį apverčiantis pilietis dievagojosi nevairavęs, esą tik mėgino BMW išvaduoti iš griovio, į kurį mašiną neva nuvairavo jo draugas.

Kretingos kelyje įkliuvo vyno su draugėmis ragavusi vairuotoja. Jai nustatytas 1,37 prom. girtumas.

Netrukus pareigūnai sustabdė žinomo advokato vairuojamą automobilį. Mašinos salone aptiktas radarų detektorius. Už šį gudraus prietaiso vežiojimąsi advokatui skirta bauda. Oficialiai prekiauti šiais prietaisais niekas nedraudžia, tačiau juos naudoti – neleistina.

Girtiesiems – areštinės gultai

Patrulių ekipažas vieno vairuotojo grasinimų susilaukė kelyje Klaipėda–Palanga. Ties Girkalių gyvenviete pareigūnai sustabdė 99 km/val. greičiu lėkusį vairuotoją. Čia leistino greičio riba siekia 70 km/val. Greičio matuokliu "nušautas" vairuotojas pyko ir aiškino, kad pareigūnai neturi teisės slapstytis už krūmų bei žadėjo skųstis policijos vadovybei.

Tai ne vienintelis šioje vietoje baudos susilaukęs greičio mėgėjas. Pareigūnai surašė kelis protokolus Palangos link skubėjusiems vairuotojams.

Dar vienas į kurorto pusę labai skubėjęs jaunuolis įkliuvo kiek tolėliau – šalia Dituvos. Vyras guodėsi, kad spaudžia akceleratorių ne iš piktos valios, o todėl, kad vėluoja į bičiulių jaunavedžių šventę.

Šeštadienį Taikos prospekte esančioje automobilių  aikštelėje pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė neblaivų "Ford Focus" vairuotoją. Pareigūnus iškvietė 48 metų moteris, kurios mašiną kliudė šis vyras.

Išlipęs iš automobilio pasiaiškinti santykių gyventojas nukentėjusiajai sukėlė įtarimų, kad yra neblaivus. Vairuotoją pareigūnai uždarė į areštinę.

O štai Priekulėje, Žvejų gatvėje, 19.45 val.  buvo sustabdytas automobilis "Opel Astra". 51 metų šios mašinos vairuotojas pasirodė esąs neblaivus. Vyrui nustatytas 1,87 prom. girtumas. Priekuliškis atsidūrė areštinėje.

21 val. Kretingoje įkliuvo dar vienas girtas vairuotojas. Padvarių gyvenvietėje sustabdytas automobilis "Crysler", kurio 44-erių vairuotojui nustatytas 1,73 prom. girtumas.

Ieškojo ligonio

Šeštadienį patruliavę pareigūnai susidūrė ir su dar viena kuriozine situacija. Patruliai sulaukė kolegų iš Palangos pranešimo, kad kurorte dingo žmogus. Policija puolė ieškoti 70-mečio, kuris pats be dokumentų pasišalino iš gydymo įstaigos.

Galų gale buvo gautas pranešimas, kad vyras atsidūrė kitoje gydymo įstaigoje. Tiesa, ne Palangoje, kur jis buvo gydomas dėl insulto, o Klaipėdoje.

Paaiškėjo, kad į Palangos autobusų stotį atpėdinusį tauragiškį ištiko dar vienas insultas. Pareigūnai jau buvo susiruošę kelti į orą sraigtasparnį ieškoti nelaimėlio. Laimė, to neprireikė, nes buvo spėta

patikrinti informacija apie neaiškius ligonius, patekusius į skubiosios pagalbos skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Tai kaip cia yra? Antras variantas skamba visai neblogai pastaruoju metu išpopuliarėjus radarų detektoriams, kurie įspėja apie netoliese esančią greičio matavimo įrangą, tačiau jos veikimo netrikdo. Kita vertus, žmonėms kyla klausimas – ar jie legalūs kitose šalyse? Lietuvoje kelių policija jau pateikė išaiškinimą, kad detektoriai yra leistini – jų misija tokia pati, kaip ir apie stacionarius greičio matuoklius įspėjančių kelio ženklų – pasiūlyti sumažinti greitį. Tačiau išvažiavus už Lietuvos ribų, gali laukti problemos. Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gazas/naujiena/gatve/radaru-detektoriai-lietuvoje-legalus-bet-uzsienyje-gali-virsti-tukstantinemis-baudomis-221-769858

Denis

Denis portretas
Idomu kaip gali vaikscioti sunkus ligonis po insulto
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių