Quantcast

Po slapto sandorio – areštinė

Dėl įtarimų neteisėtais susitarimais ir kyšio davimu Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą. STT agentai narplioja Klaipėdos savivaldybės skelbtą vieną viešųjų pirkimų atvejį.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai įtarimus pareiškė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausiajai specialistei ir bendrovės, atliekančios statybų techninę priežiūrą, valdybos nariui.

Antradienį įtarimai dėl papirkimo taip pat pareikšti kitos statybų bendrovės generaliniam direktoriui. Kratos atliktos įtariamųjų gyvenamosiose bei darbo vietose ir dokumentų poėmis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje.

Kyšininkavimo ir papirkimo skandalas kilo dėl Klaipėdos miesto savivaldybės skelbto viešojo pirkimo Vytauto Didžiojo gimnazijos vidaus patalpų remontui. Gimnazijos klasių, sanitarinių patalpų, laiptinių ir koridorių remonto vertė – 243 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausioji specialistė reikalavo duoti ir priėmė kyšį už išskirtinę padėtį vienai bendrovei laimėti remonto darbų viešąjį pirkimą ir už palankumą vykdant tuos darbus. Įmonės lėšomis buvo apmokėta didžioji dalis šios valstybės tarnautojos buto remonto išlaidų.

Valdininkė pageidavo balkono įstiklinimo darbų. Iš viso savivaldybės darbuotojos balkono remontas kainavo beveik du tūkstančius eurų, tačiau dalį šios sumos moteris sumokėjo pati.

Įtariama, jog valstybės tarnautoja neteisėtai gavo apie 1,5 tūkst. eurų atlygį už palankumą statybų bendrovei.

Taip pat įtariama, kad statybų bendrovės generalinis direktorius davė didelės vertės (daugiau nei 250 MGL) kyšį statybų techninę priežiūrą atliekančiai įmonei už tai, kad techninis prižiūrėtojas, atlikdamas kito objekto rekonstrukcijos darbų techninę priežiūrą, laiku pasirašytų darbų atlikimo aktus ir nekreiptų dėmesio į nekokybiškai atliktus darbus.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas patvirtino, kad Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriuje buvo paimti dokumentai. Vis dėlto, vykstant tyrimui, nuo platesnių komentarų direktorius susilaikė.

„Domėjosi viena bendrove, kuri dirba būtent remontuodama mokyklos objektus. Klaipėdos miesto savivaldybės administracija STT pateikė visus reikalingus dokumentus ir, manytume, artimiausiu metu situacija turėtų paaiškėti“, – kalbėjo S. Budinas. 

Trečiadienį kyšininkavimu įtariama Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausioji specialistė Nijolė Juodienė buvo savo darbo vietoje. Pasak S. Budino, bent jau kol kas nėra pagrindo nušalinti ją nuo pareigų. 

„Tokių nurodymų mes negavome. Bet kuriuo atveju, darbuotoją apklausė ir paleido, ir ji šiuo metu yra darbe“, – sakė S.Budinas.

Pašnekovo žodžiais, Klaipėdos savivaldybėje tarnautoja dirba apie dvidešimt metų, iki šiol jokių įtarimų, susijusių su korupcija ir jos veikla, kilę nebuvo.

„Man čia dirbant toks atvejis yra pirmas. Naudojame visas antikorupcines priemones, kurios numatytos, darbuotojai yra nuolat informuojami apie tai, dalyvauja STT mokymuose. To, manau, pakanka“, – nedaugžodžiavo S. Budinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu to "netikiu"

pritariu to "netikiu" portretas
Kas dalina kyšius į kairę, į dešinę nuo to vanduo, kaip nuo žąsies. Kaip supratau - "kalčiausia" ta, vargšė moteris, kurią gundė...

Netikiu

Netikiu portretas
Rado silpniausią grandį ant kurios visus šunis sukars ir tikrųjų banditų nejudins. O kai paaiškės, kad moteris vis dėl to nekalta tai nei atsiprašau nebus. O gyvenimas bus jau sugriautas, į gatvę bijos išeit. Žurnalistams galima tik palinkėt patiems gyvenime atsidurt tokioj situacijoj ir patiri ką reiškia kai tave su ššš sumala prieš visą Lietuvą už tai, kad kas nors melagingą skundą pateiks.

To to alio

To to alio portretas
Istatyme taip pat pasakyta, kad siekiant isvengt interesu konflikto, galima laikinai perkelti i kita skyriu, kol vyks tyrimas ir palikti ta pacia alga, taip kad karsciuoju toliau...tai ekstra sprendimu reikalaujanti situacija, o ne vapet, kad stt nenurode, yra valstybes tarnybos istatymas, galima pradet tarnybini net po straipsnio, o tyrimo metu nusalinti. Bet jeigu tyrimas subliukstu, geriau sumoket alga uz nusalinta laikotarpi, negu leisti abejoti visos savivaldybes skaidrumu, ir dar pries rinkimus...cia rimtai klounai patarineja
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių