Quantcast

Po dienraščio publikacijos – tyrimas

  • Teksto dydis:

Po dienraščio "Klaipėda" publikacijos "Po skambučio – skandalas" (2014 07 31) policija ėmėsi tyrimo.

Publikacijoje paviešinta istorija, į kurią pateko klaipėdietė, mėginusi išsiaiškinti, ar teisėtai pareigūnai uždavinėjo klausimus jos nepilnamečiui sūnui, kai pačios mamos tuo metu nebuvo šalia.

Nepilnamečio mamą ištiko nemalonumai po to, kai ji, įtardama, kad valstybės tarnautojai galbūt galėjo būti vartoję alkoholio, iškvietė policijos patrulius. Šie į iškvietimą reagavo, tačiau nepatikrino valstybės tarnautojų blaivumo. O už melagingą policijos pareigūnų iškvietimą iškėlė klaipėdietei bylą.

Klaipėdos vyriausiasis policijos komisariatas išplatino pranešimą, kad po šio straipsnio Vidaus tyrimų poskyris, išsiaiškinęs visas aplinkybes, konstatavo, jog nepilnamečių reikalų specialistė teisėtai ir pagrįstai, gavusi pranešimą apie padarytą nusikalstamą veiką, nuvyko į mokyklą, kad išsiaiškintų įvykio aplinkybes, nustatytų su įvykiu susijusius liudytojus. Ji nepilnamečio neapklausė, nes ikiteisminis tyrimas dar nebuvo pradėtas.
Tyrėjas, surašydamas gyventojai protokolą dėl žinomai melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo, veikė taip, kaip to reikalauja teisės aktai.

Vidaus tyrimų poskyrio vyresnioji tyrėja pasiūlė tarnybinio patikrinimo nepradėti ir pripažinti, kad pareigūnai tarnybinių nusižengimų nepadarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių