Quantcast

Po apiplėšimo išsižadėjo alkoholio

Per porą metų penkis kartus apiplėštas jaunas klaipėdietis nusprendė: vienintelis būdas būti uostamiestyje saugiam – gyventi be alkoholio.


 

Per porą metų penkis kartus apiplėštas jaunas klaipėdietis nusprendė: vienintelis būdas būti uostamiestyje saugiam – gyventi be alkoholio.

Atėmė brangiausią daiktą

35 metų Aurimas pasakojo užpuolikų auka tapęs mažiausiai penkis kartus, ir visada tai atsitikdavo, kai truputį įkaušęs vėlyvą vakarą eidavo namo.

Neseniai šį Darželio gatvėje gyvenantį klaipėdietį dar kartą ištiko panaši nelaimė. Vyras ėjo namo iš baro ir buvo pargriautas ant žemės. Trys užpuolikai jam gerokai aplamdė šonus. Kai žmogus jau nebesipriešino, pajuto, kaip svetimos rankos naršo po jo kišenes.

Paskui prie pat jo ausies svetimas balsas sušuko: "Turiu!"

Iškart po to plėšikai šoko bėgti.

Tuo metu Aurimas susivokė, kad nusikaltėliai pagrobė brangiausią jo turėtą daiktą – telefoną. Pats aparatas kainavo nemažai, bet brangiausia buvo juo užfiksuotos vaikų nuotraukos.

Tuo metu klaipėdietis pasielgė impulsyviai – šūktelėjo plėšikams norintis išsipirkti telefoną.

Sumanė išsipirkti telefoną

Jeigu Aurimas būtų šaukęsis pagalbos, jaunieji nusikaltėliai būtų nukūrę nė neatsisukdami. Tačiau pasiūlymas sumokėti pinigų už telefoną juos sustabdė.

Trijulė grįžo ir paklausė, ar vyras turi pinigų.

"Esu tikras kvailys, tai buvo mano klaida, po kurios atsibudau ligoninėje", – negailėjo pats sau piktų žodžių klaipėdietis.

Nusikaltėliai palydėjo jį iki bankomato ir palaukė, kol jis iš savo banko sąskaitos paims pinigų.

Dabar Aurimas jau nebepamena, kas atsitiko, kai aparatas jam išdavė 600 eurų.

Naivu buvo tikėtis, kad nusikaltėliai atiduotų telefoną. Jie dar labiau sumušė žmogų, pagrobė jo pinigus ir dingo.

Kas ir kada rado nukentėjusįjį, kaip iškvietė greitąją pagalbą, kaip jis buvo įkeltas į medikų automobilį ir atsidūrė ligoninėje, vyras nepamena.

Medikai konstatavo, kad kaulų lūžių nukentėjusiajam pavyko išvengti, bet visas kūnas buvo labai smarkiai sumuštas, buvo sukrėstos smegenys.

Džiaugėsi likęs gyvas

"Po to, kai atsibudau ligoninėje ir pergalvojau visą savo gyvenimą, pirmiausia apsidžiaugiau, kad esu ne morge. Tada supratau, jog visi mano ankstesni išvedžiojimai apie tai, kad kaltos aplinkybės, blogi draugai, tamsios gatvės, nemažėjantis nusikalstamumas, tėra kvailas savęs apgaudinėjimas, – dalijosi savo pasvarstymais klaipėdietis. – Nebuvau girtuoklis, kuris mauktų savaitėmis. Išgerdavau savaitgaliais, kai prasta nuotaika, ar su draugais susitikęs."

Gulėdamas ligoninėje Aurimas prisiminė, kad būdavo apiplėšiamas tamsiu paros metu, kai įkaušęs eidavo vienas.

Vyras įsitikinęs, jog būtent alkoholis paversdavo jį auka, nes tada jis nematydavo nieko aplinkui.

"Kai esi blaivus, nors ir labai pavargęs, visiškai kitaip jauti aplinką, žvalgaisi, kas aplinkui vyksta. Girtas galvoji tik apie savo kelią ir visiškai nejauti, kas aplinkui vyksta. Dažniausiai net nepajunti, kai būni užpultas. Eidamas į darbą ar iš jo, visada nešiojuosi dujų balionėlį. Akivaizdu, kad tuo pačiu keliu eidamas blaivus ir girtas gali sutikti tuos pačius plėšikus, bet to susidūrimo rezultatas gali būti visiškai priešingas. Tada pats sau prisiekiau gyventi visiškai blaiviai", – įsitikinęs Aurimas.

Plėšikai ieško silpnųjų

Kiekvienas policininkas patvirtintų, kad apsisprendimas gyventi blaiviai suteiks Aurimui daugiau saugumo. Tačiau vien būti blaiviam ir vengti vaikščiojimo miesto gatvėmis tamsiu paros metu – negana.

Daugiau nei 20 metų uostamiesčio policijos patrulių rinktinėje dirbantis Viktoras Sedleckis patvirtino, kad didesnioji dalis vėlyvu metu apiplėštų žmonių iš tiesų būna neblaivūs asmenys.

Daugybę metų nusikaltėliai neblaivius asmenis vadina "karosais" ir puola juos pirmiausia. Akivaizdu, kad tokie žmonės tampa lengviausiu grobiu ir neįsimena juos užpuolusiųjų.

Po girtų žmonių pareigūnas mini moteris, ypač senyvo amžiaus bei jaunesnes, avinčias aukštakulniais batais.

"Kiekvienas, kas jaučia grėsmę ar turi būtinai vėlai vakare vaikštinėti, turėtų pasimokyti savigynos. Tai liečia tiek moteris, tiek vyrus. Plėšikai dažniausiai yra silpni, būtent todėl jie vaikšto būriais ir aukas užpuola iš už nugaros. Jeigu jie pamatys stiprų žmogų, galima tikėtis, kad jo nepuls. Be to, nusikaltėliai renkasi tas aukas, iš kurių gali ką nors pagrobti. Todėl viešai demonstruojamas telefonas, aukso papuošalai, rankinės pritraukia plėšikus", – dalijosi darbo metu įgytomis žiniomis pareigūnas.

Saugumo pamokos yra paprastos, bet daugelio įsisąmoninamos tik tada, kai patys išgyvena karčią patirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
užpuolikams reikia rankas nukapoti. Neturės - nevogs

TXL

TXL portretas
Tokiais atvejais namo reikia vaziuoti su taksi!!!

B

B portretas
Na bankomatai ir aplinka yra filmuojamos. Gal ir neveltui bus paaukoti €600
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių