Quantcast

Po aistrų nakties – klaipėdiečio reketas

Naktiniame klube su dailiosios lyties atstove linksminęsis klaipėdietis nė neįtarė, kuo jam atsirūgs atsitiktinė pažintis. Po audringai praleistos nakties mergina pareikalavo pinigų, o kai šis atsisakė mokėti, užsiundė bendrininkus.

Atvyko "dirbti" iš Mažeikių

Viešumo bijojęs klaipėdietis Tomas (vardas pakeistas) tą penktadienio vakarą atsimins dar ilgai.

Pasilinksminti ketinęs jaunas vyras su draugais užsuko į vieną uostamiesčio naktinį klubą.

Čia Tomo akį patraukė prie baro stoviniavusi išvaizdi mergina. Vyras ją pavaišino gėrimu, užsimezgė pokalbis.

"Abu buvome lengvai įkaušę. Kiek atsimenu, ji pasakojo niekur nedirbanti ir, kad pagrindinė jos veikla – magistrantūros studijos. Į Klaipėdą mokytis atvyko iš Mažeikių, kur gyvena jos tėvai. Įspūdingos išvaizdos, tikrai neatrodė vulgari ar pasileidusi. Anaiptol – santūri, paslaptinga, užtat mane ir sudomino. Neva atėjo pasišokti viena, nes norėjo atsipūsti po sunkaus egzamino", – pasakojo pašnekovas.

Nepažįstamosios apžavėtas klaipėdietis nutarė jai palaikyti draugiją – šoko, bendravo, šiek tiek gėrė. Net pamiršo, jog į klubą atėjo ne vienas.

Mergina pasikvietė pas save į namus. Negi galėjau atsisakyti.

"Kai draugai pasigedo, pasakiau, kad nesijaudintų ir  vakarotų be manęs. Gabriele prisistačiusi ne vyresnė nei 24-erių mergina pasikvietė pas save į namus. Negi galėjau atsisakyti", – šelmiškai šyptelėjo Tomas.

Pareikalavo 200 eurų

Miesto centre įsikūrusi gražuolė pasirodė esanti ne iš kelmo spirta – prabangos ir jaukumo jos būste netrūko.

Lengvabūdė ir dar turtinga, apsidžiaugė Tomas.

"Apstulbau, kad niekur nedirbanti studentė taip gerai verčiasi. Naujutėlaitis ir erdvus butas su židiniu, odiniais baldais, ne kiekvienas dirbantysis galėtų sau tai leisti. Sakė, kad nebrangiai nuomojasi iš pažįstamos. Neturėjau pagrindo tuo netikėti", – įsijautęs kalbėjo pašnekovas.

Mergina jam pasiūlė dar išgerti. Tai, kas įvyko vėliau, Tomas santūriai nutylėjo. Esą ir pats nesitikėjo, kad taip viskas bus.

"Scenarijus tradicinis – truputį paplepėję pradėjome glamonėtis, permiegojome. Sakyčiau, ji pati mane tam išprovokavo. Joks vyras negalėtų atsispirti. Juolab kad ta moteris man labai patiko", – neneigė klaipėdietis.

Visa romantika kaipmat išgaravo, kai nepažįstamoji lyg niekur nieko paprašė 200 eurų.

Kaip paaiškėjo, tiek Klaipėdoje kainuoja naktis su grožia šviesiaplauke.

Pasekė iki namų?

"Buvau šokiruotas – apie pinigus niekas man nė neužsiminė. Nesu koks turtuolis, kad lengva ranka juos mėtyčiau, galiausiai ne prostitutės klube ieškojau", – pyko Tomas.

Už seksą mokėti atsisakiusiam vyrui buvo pagrasinta.

Esą jeigu jis neduos 200 eurų, erotiniai malonumai atsieis dvigubai ar net trigubai brangiau.

"Iš pradžių pamaniau, kad Gabrielė, jeigu tai iš tiesų yra tikrasis jos vardas, juokauja. Kai supratau, kad kalba rimta, susikroviau daiktus ir sprukau namo. Pasijutau pažemintas, nors turėtų būti priešingai?" – retoriškai klausė pašnekovas.

Savo vienadienį nuotykį su draugais apkalbėjęs vaikinas netruko viską pamiršti.

Tačiau kitą vakarą apie merginą iš klubo jam priminė trys augaloti vyrai.

Už "vargą" – kompensacija

Sulaukęs skambučio į duris Tomas suprato, kad geruoju šis reikalas nesibaigs ir susimokėti, nori to ar ne, vis tiek reikės.

"Iškart susivokiau, kas vyksta. Slėptis nebuvo prasmės. Jeigu jau žino, kur gyvenu, anksčiau ar vėliau būtų pagavę laiptinėje ar dar kur. Turėjau greitai nuspręsti", – atsiminė pašnekovas.

"Susimoki dabar arba turėsi rimtų nemalonumų. 200 eurų už naktį su mergina ir dar tiek pat mums už patirtą vargą", – lakoniškai prisistatė svečiai.

Įbaugintas vyras drebančiomis rankomis padavė krūvelę pinigų. Į policiją, kaip pats sakė, nesikreipė iš baimės, be to, neturėjo jokių įrodymų.

Pasirodo, plaštakė medžioja padorius vyrus ir taip užsidirba sočiam gyvenimui.

"Laimė, buvau atsidėjęs grynųjų buto nuomai, antraip nežinau, ką būčiau daręs. Vyrai neatrodė linkę derėtis. Vėliau išsiaiškinau, kad su ta pačia mergina "pasimoviau" ne tik aš, bet ir daugiau vyrų. Visas klubas apie ją žinojo. Kadangi pats dažnai nesilankau tokiose vietose, užkibau. Pasirodo, plaštakė medžioja padorius vyrus ir taip užsidirba sočiam gyvenimui. Ne kiekviena prostitutė gali imti už naktį porą šimtų. Ir dar turi tvirtą užnugarį. Kai kitą kartą, vedamas smalsumo, nuėjau į tą patį klubą, vėl ją sutikau. Lyg niekur nieko stoviniavo prie baro ir apsimetė, kad manęs nepažįsta", – stebėjosi klaipėdietis.

Neturi kur trauktis

Nauja prostitucijos forma, kai iš pirmo žvilgsnio padorios merginos pelnosi reketuodamos, tampa vis populiaresnė.

Nieko apie tai nenutuokiantys vyrai lengvai suvystomi, o sužinoję apie malonumo kainą neturi kur trauktis – jei nesusimoka, gali baigtis liūdnai.

Ir pačios gudragalvės renkasi apgalvotai. Jas domina solidūs, gerai uždirbantys klientai, aklai su bet kuo neprasideda.

Pirmiausia ištraukia informacijos ir tik tuomet sanguliauja.

Toliau klesti "masažai"

Dienraštis "Klaipėda" jau ne kartą rašė, kad internete ir vietos spaudoje apstu skelbimų, kai nusipirkti moterį tėra kelių minučių derybų reikalas.

Interneto portaluose seksą už pinigus siūlančios moterys nė nesistengia nuslėpti teikiamų paslaugų pobūdžio.

Nors pareigūnams retsykiais pavyksta sučiupti prostitutes, tačiau jokios baudos šių moterų nuo pelningo verslo neatgraso. Kai kurios į policijos akiratį patenka nebe pirmą kartą, yra baustos ar kalėjusios.

Klaipėdoje savo kūnu prekiauja ir vos pilnametystės sulaukusios merginos, ir 50-metės. Kai kurios turi gausias šeimas, vyrus.

Kone daugiausia prostitucijos taškų yra pietinėje miesto dalyje, kur blogesnė kriminogeninė padėtis.

Įkainiai, priklausomai nuo kliento norų ir trukmės, įvairuoja nuo 30 iki 65 ir daugiau eurų.

Aukštesnės "prabos" plaštakės, kokios ir apsireiškė Tomui, apmokamos geriau. Joms yra keliami griežtesni išvaizdos, amžiaus, netgi išsilavinimo reikalavimai.

Patys uostamiesčio pareigūnai pripažįsta, kad ši verslo šaka Klaipėdoje klesti dėl jos pelningumo, o taikoma atsakomybė nėra tokia didelė.

Gavusios baudą jos vėl grįžta prie savo įprastinių darbų.

Vertimasis prostitucija užtraukia baudą nuo 86 iki 144 eurų, o tokie pat pakartotiniai veiksmai – baudą nuo 144 iki 289 eurų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
einam i europa ir briuselis netoli ir juokiasi is /runkeliu/ naivumo juk tai /demokratija/ ta palaida bala pagardinta briuselio kopustais....

Jonas

Jonas portretas
Kodel supyko ""pastebejimas""? kur cia zurnalistu darbo menkinimas? mano galva, atvirksciai, paviesino, kad kiti , atvaziave is Mazeikiu ar kitu kaimu zinotu, kad viskas kainuoja...veltui tik suris pelekautuose....

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Šiap redakcijos darbuotojai galėtų kreiptis į policiją, kad tą aviną, pasirašantį kaip anonimas (nors kogero tai onanistas), surastų, bei nubaustų už įžeidžiančių komentarų rašinėjimą po visais straipsniais, bei žurnalistų darbo menkinimą.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių