Quantcast

Plungės rajone siautėja naminės degtinės gamintojai

  • Teksto dydis:

Nuo šių metų pradžios Plungės rajono policininkai pradėjo dešimt ikiteisminių tyrimų dėl naminės degtinės gamybos. Be to, surašyti net 37 administracinių nusižengimų už naminės degtinės laikymą, gabenimą ir įsigijimą protokolai.

Vien šiltojo sezono metu, nuo gegužės, Plungės rajone pradėti septyni ikiteisminiai tyrimai, susiję su namine degtine. Dažniausiai gamintojai ar pardavėjai įkliuvo pareigūnams kaimo vietovėse. Rasti tūkstančiai (apie 2000-3000) litrų raugo, šimtai (120-250) litrų paruošto produkto – namine degtine dvokiančio skaidraus skysčio, keturiais atvejais – įranga degtinei  gaminti.

Prie aparatų sukiodavosi įvairaus amžiaus įtariamieji. Liepos 14 d., apie vidurnaktį, Šateikių seniūnijoje, Mišupės k., stiprų naminį alkoholį gamino 52 ir 37 metų vyrai. Birželį Plungės mieste, garaže Kalniškių gatvėje, prie šešiolikos įvairių talpų su panašiu skysčiu sulaikytas 62 metų vyras.

Gegužės mėnesį, gavus anoniminį pranešimą ir patikrinus moters sodybą Laisvės gatvėje Plungėje, už tvarto iškastoje duobėje rasta dešimt 5 l talpos plastikinių butelių su namine.

Sėlenių ir Kūbakių kaimuose pirmojoje gegužės pusėje dėl alkoholio gaminimo buvo sulaikyti du 41 metų vyrai.

Pasak ilgamečio Plungės r. PK pareigūno, Veiklos skyriaus vyriausiojo tyrėjo Eugenijaus Palubinsko, iki pokyčių Lietuvos policijoje disponuodavusio visa Plungės rajono policijos gauta informacija apie galimas naminės degtinės gaminimo, prekybos vietas, dažniausiai įstatymu draudžiamą alkoholį gamina ir visą atsakomybę, neatskleisdami užsakovų, deja, prisiima samdomi darbuotojai. Jie visada būna neturintys legalių pajamų ar nekilnojamojo turto.

„Būna, kad tas pats gamintojas įkliūva po keletą kartų. Vienas žmogus Plungės rajone yra rekordininkas, jis įkliuvo gamindamas naminę degtinę daugiau nei dešimt kartų. Kartą vyras jau kalėjo už naminės degtinės gaminimą. Prieš keletą mėnesių jį antrą kartą nuteisė pusketvirtų metų nelaisvės, tai kaltininkas slėpėsi nuo policijos. O vėl jis irgi sulaikytas gamindamas naminę degtinę liepos 14 d. Vyras išvežtas į įkalinimo įstaigą. Prie viso jo bagažo – dar viena byla už naminės degtinės gaminimą“, – pasakojo E. Palubinskas.

Policijos pareigūnams itin svarbus gyventojų geranoriškumas, jie nuolat tikisi bendradarbiavimo šioje srityje: bendraujant renkama informacija iš teritorijos gyventojų, nuolat tikrinami gaunami nusiskundimai. Pareigūnai ir patys apžiūri, patikrina ankstesnes vietas, kur buvo gaminama arba laikoma naminė degtinė.

Įvykus Plungės r. policijos komisariato pertvarkai, naminės degtinės gaminimo ir realizavimo užkardymą jau kontroliuoja trys pareigūnai: teritorijų vyresnieji. Jiems yra lengviau rinkti informaciją bei nustatyti pažeidėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Žurnalistų rašančių tokius "detektyvus" smegenyse "siautėja" iš tuščio į kiaurą pilstymas. :)

BF

BF portretas
Siauteja? Ta prasme, agresyviai nusiteike, su mobiliais gamybos cechais , trikdo gyventoju ramybe bei viesaja tvarka, verziasi i privacias valdas, trikdo eisma ir pan.? Kadangi perskaicius straipsnio pavadinima susifaro butent toks ispudis. Suprantama, kad salies zurnalistika pergyvena, svelniai tariant, ne pacias sviesiausias dienas, bet bent jau siek tiek adekvatumo tampa butinybe.

Blaivus

Blaivus portretas
Vargšai pogrindininkai antisanitarinėmis sąlygomis žlugdo kulinarinio paveldo tradicijas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių