Quantcast

Plagiato byla dėl autoriaus teisių pažeidimo baigta?

Lygiai dvejus metus trukęs bylinėjimasis dėl plagiato, regis, baigtas. Klaipėdiečio Vladislavo Žižomos siekis dėl autoriaus teisių pažeidimo iš filmo "Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius" kūrėjų prisiteisti 207 tūkst. eurų subliūško.

Teismas autoriaus teisių pažeidimų neatrado.

Lygiai prieš dvejus metus V.Žižoma viešai pareiškė pretenzijas filmo "Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius" kūrėjams, esą šie pasinaudojo jo parašyto romano "Broliai Ramanauskai" idėja ir iš to uždirbo pinigų. Apie tai dienraštis jau rašė ("Filmo kūrėjams – ieškinys", "Klaipėda", 2015 04 29).

Prieš penkerius metus V.Žižoma rusų kalba parašė romaną apie du brolius Saulių ir Paulių Ramanauskus. Kūrinys publikuotas atvirame šaltinyje internetiniame tinklalapyje diary.ru nuo 2012 m. rugpjūčio iki lapkričio.

2015 m. pradžioje V.Žižoma, pasižiūrėjęs filmą "Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius", buvo tikras, kad kino juosta – plagiatas.

Klaipėdietis sudarė palyginimų lentelę, kuri esą dar labiau sustiprino jo įtarimus. Autorius teigė, kad sutapo ne tik personažai, bet ir kai kurios scenos – identiškos, todėl jis kreipėsi į teismą dėl plagiato.

Filmo autoriai bet kokias pretenzijas neigė. Po dvejų metų bylinėjimosi teismas atmetė V.Žižomos skundą atsakovams bendrovei "Full Screen", filmo kūrėjams Ričardui Marcinkui, Simonui Aškelavičiui dėl autoriaus teisių pažeidimu padarytų nuostolių atlyginimo, autoriaus teisių pažeidimo bei neturtinės žalos atlyginimo.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. Dienraščio žiniomis, ieškovas veikiausiai šia galimybe nepasinaudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pas mus

pas mus portretas
autoriaus darbas - nieko nevertas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių