Quantcast

Peilis šilutiškės rankoje lėmė tragediją

Jauna moteris gindamasi nuo sugyventinio smurto sviedė peilį ir taip jį nužudė. Panaši į tiesą versija nesuklaidino teisėjų kolegijos. Kaltininkės gyvybei pavojaus nebuvo, todėl moteriai skirta griežta bausmė.

Jauna moteris gindamasi nuo sugyventinio smurto sviedė peilį ir taip jį nužudė. Panaši į tiesą versija nesuklaidino teisėjų kolegijos. Kaltininkės gyvybei pavojaus nebuvo, todėl moteriai skirta griežta bausmė.

Nežinia, kokio likimo norėjo savo dukrai 1987 metų spalį pagimdžiusi moteris, kai pavadino ją Fatima. Toks vardas atkeliavo iki mūsų dienų su žinia apie Portugalijoje esantį kaimelį, kuriam skirtas XII amžiaus maurų princesės vardas.

Nežinia, ar Šilutėje gyvenusi Fatima Sermontytė atkartojo istorinės asmenybės likimą, bet panašu, kad ši jauna moteris nebuvo laiminga. Pati neaugino savo vaikelio, jį augina tėvas. Moteris gydėsi nuo alkoholizmo bei asmenybės sutrikimo, nuolat riejosi ir pešėsi su sugyventiniu.

Pernai lapkričio viduryje jos 35 metų draugas Donatas Klumbys grįžo iš Norvegijos, kur kelis mėnesius uždarbiavo. Po išsiskyrimo prasidėjo šventė su gausiomis vaišėmis ir priekaištai sugyventinei dėl jo uždirbtų ir pernelyg greitai išleistų pinigų.

Šis keistas linksmybių ir peštynių maratonas baigėsi pernai gruodžio 17 dieną. Tądien D. Klumbys įtūžio metu vadino F. Sermontytę žiurke, kekše ir kitais įžeidžiais žodžiais ir liepė nešdintis iš namų.

Vėliau teisme liudiję žmonės minėjo daug negražių faktų. Pavyzdžiui, vyras griebėsi peilio bei pagrasino, kad juo nupjaus savo draugei galvą ir nuneš ją į prokuratūrą.

Tiesa, tokie žodžiai Fatimos nesujaudino.

Vakaras baigėsi tragiškai – moteris smogė D. Klumbiui į krūtinę peiliu ir taip jį nužudė. Neigti kaltę nebuvo prasmės, tačiau pasiteisindama F. Sermontytė tikino, kad sugyventinis kėlė grėsmę jos gyvybei, todėl ji sviedė į jį peilį.

Teismas pasiuntė jauną moterį už grotų devyneriems metams. Ji turės pinigais atlyginti ir sugyventinio motinai už patirtą sielvartą. Jis įvertintas 5,5 tūkst. eurų. Moteris prašė didesnės sumos, tačiau teismas įvertino faktą, kad motinos ir sūnaus santykiai buvo šalti, pastaruoju metu jie retai tesusitikdavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių