Quantcast

Pasieniečiai sulaikė klastotę pateikusį klaipėdietį

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė klaipėdietį, kuris dokumentų patikrinimo metu pateikė suklastotą anglišką vairuotojo pažymėjimą.

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Volvo S40“, pažymėtą lietuviškais valstybiniais numeriais. Jį vairavo 21 metų Klaipėdos gyventojas. Patikros metu vyras, be kitų dokumentų, pateikė ir savo vardu išduotą anglišką vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas pasieniečiams sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad tai yra klastotė.

Uostamiesčio gyventojui dėl transporto priemonės vairavimo neturint tam teisės skirta administracinė 300 eurų bauda. Vyrui teks atsakyti ir už disponavimą klastote bei jos panaudojimą.

Dėl šio fakto Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos klaipėdietis uždarytas į areštinę. Automobilis, kuris nėra ieškomas teisėsaugos, perduotas kartu vykusiai moteriai, turėjusiai galiojantį vairuotojo pažymėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių