Quantcast

Pasieniečiai jūroje gelbėjo paklydusius girtus žvejus

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pakrančių apsaugos laivas į Klaipėdą saugiai parlydėjo motorinę žvejų valtį, kuri jūroje paklydo dėl tiršto rūko ir sugedusios navigacinės įrangos. Paaiškėjo, kad du ja plaukę vyrai buvo neblaivūs.

Ketvirtadienį vakare Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos užkardos budėtojai sulaukė pagalbos prašymo. Motorine valtimi į jūrą išplaukę du žvejai pranešė, jog yra nutolę apie 8 kilometrus nuo uosto vartų, tačiau dėl didelio rūko ir sugedusios navigacinės sistemos negali pasiekti kranto.

Informacija tuoj pat buvo perduota Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui, o į nurodytą rajoną išsiųstas VSAT pakrančių apsaugos laivas „Kihu“.

Pasieniečių įgula sėkmingai aptiko pagalbos besiprašiusią žvejų valtį. Paaiškėjo, kad ja plaukę du Klaipėdos gyventojai, 43 ir 46 metų, į krantą grįžti negali dėl tiršto rūko ir sugedusios navigacinės įrangos.

Įsitikinus, kad grėsmės valtyje buvusių žvejų gyvybėms nėra, o plaukiojimo priemonė gerai laikosi ant vandens, ji buvo sėkmingai palydėta į Klaipėdos uostą.

Abu žvejai turėjo tvarkingus dokumentus, tačiau patikros metu pasieniečiams kilo įtarimų, kad uostamiesčio gyventojai gali būti neblaivūs. Jie į alkoholio tikrintuvą pripūtė 0,95 ir 1,39 promilės.

Motorinę valtį ir abu ja plaukusius klaipėdiečius VSAT pareigūnai perdavė Klaipėdos uosto priežiūros saugios laivybos inspekcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
tegu apsimoka gelbejima ...

tikras žvejas

tikras žvejas portretas
Besmegeniai, o ne žvejai. Šaltis, vėjas, ledas ir alkoholis . Gėda žvejo vardui.

Cha cha

Cha cha portretas
Išsikvietė pagalbą su alkotesteriu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių