Quantcast

Pamestinukas gaus naują tapatybę

Penktadienio popietę nežinomo asmens uostamiesčio gimdymo namuose paliktas mažylis jaučiasi gerai. Valdiškų įstaigų atstovai rūpinasi, kad berniukas gautų vardą ir pavardę.

Tikėtina, kad kūdikį ligoninėje paliko mama. Kas ir kaip tai padarė, niekas nepastebėjo.

Maždaug poros mėnesių amžiaus berniukas paliktas Naujagimių reanimacijos skyriaus koridoriuje. Tame pačiame krepšyje buvo pieno mišinukų, sauskelnių bei drabužėlių.

Dar penktadienį vaikelis buvo nugabentas į Klaipėdos vaikų ligoninę. Čia jo būklė stebima, atliekami visi tyrimai.

Per kelias dienas paaiškėjo, kad kūdikis yra normaliai išsivystęs ir veikiausiai laiku gimęs.

Dabar medikai nebegali pasakyti, ar berniukas gimė namuose, ar gydymo įstaigoje. Jo vystymesi nepastebėta jokių nukrypimų nuo normos, rimtesnių problemų nesama.

Per savaitgalį dėl berniuko niekas nesikreipė nei į uostamiesčio policiją, nei į ligoninę.

Vaikelis yra ramus, normaliai valgo, pabudintas apžiūrai ramiai reagavo, jo emocijos yra adekvačios tokio amžiaus kūdikiui.

Vaikelis yra šviesaus gymio, esama spėjimo, kad jo gimdytoja gali būti kilusi iš Šilutės rajono. Apie tai sprendžiama iš maišelio su "Šilutės prekybos" užrašu.

Vaikų ligoninėje berniukas gali praleisti iki savaitės.

Pareigūnai stengiasi, kad berniukui būtų suteiktas vardas ir pavardė.

Atlikus visus formalumus mažylis bus apgyvendintas Giruliuose esančiuose sutrikusio vystymosi kūdikių namuose.

Jeigu berniuko mama ar kiti artimi giminaičiai persigalvotų ir norėtų vaikelį auginti patys, jų lauktų netrumpa procedūra.

Tik DNR tyrimai padėtų neginčijamai nustatyti jų giminystės ryšį. Bet ir to būtų negana.

Motina turėtų įrodyti Vaikų teisių saugotojams, kad berniukui su ja augti saugu, kad kitą kartą ji nesugalvos pasielgti panašiai.

Policininkai motinos neieško, nes neįvykdytas nusikaltimas. Taip norima parodyti, kad vykdomas pažadas nepersekioti mažylių atsikračiusių mamų.

"Berniukas gyvas, ir tai yra geroji naujiena. Jeigu prasidėtų gimdytojos persekiojimas, tai būtų ženklas kitoms moterims, nenorinčioms auginti vaikų, kad jos gali sulaukti policijos nemalonės. Reikia džiaugtis, kad mama paliko jį gyvą", – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyriausioji Komunikacijos grupės specialistė Andromeda Grauslienė.


Šiame straipsnyje: pamestinukasKlapėdaligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
maziau reiktu skleisti informacija apie paliktus vaikus. Nevisiems patinka. Todel dar naujagimiai ismetami ar nuzudomi. Spauda, pagalvok ka darai?

*

* portretas
Aisku geriau palikti auginti kitiems, negu kad mama padarytu baisu nusikaltima.Gal neturejo galimybes auginti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių