Quantcast

A. Katkauskas įtariamas piktnaudžiavęs tarnyba

  • Teksto dydis:

Palangos policijos komisariato vadovui Alvydui Katkauskui trečiadienį pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Įtariama, kad jis padėjo anksčiau laiko susigrąžinti vairuotojo pažymėjimą.

Specialiaisiais liudytojais byloje apklausti kiti policijos pareigūnai. Ar jie yra iš Palangos policijos komisariato, Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas žurnalistams teigė atskleisti negalįs.

Pagal Lietuvos įstatymus, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pareikšti įtarimus.

„Tyrimas buvo pradėtas ir orientuotas į asmenis, kurie daro poveikį teisėsaugos pareigūnams – tai yra tarpininkai, kurie atstovauja suinteresuotiems asmenis ir siekia padėti išvengti atsakomybės ar išspręsti kitaip bėdas ar problemas. Tyrimo metu buvo užfiksuotas Palangos komisariato vadovas, kuris piktnaudžiaudamas tarnyba, ir kaip įtariama, gavęs asmeninės naudos, padėjo tarpininkui ir suinteresuotam asmeniui anksčiau laiko išspręsti problemą – susigrąžinti vairuotojo pažymėjimą“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė E.Jablonskas.

Byloje yra ir daugiau įtariamųjų, taip pat asmenų, kurie apklausti specialiais liudytojais. Pinigų sumų, ryšių ir įtariamųjų sąsajų policija neįvardija.

Kaip pranešė Policijos departamentas, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba bei prekybos poveikiu.

„Tai šviežia informacija, kol kas nieko daugiau neskelbiame. Mes kreipsimės į teismą dėl jo nušalinimo nuo pareigų. Kiek žinau, jis dabar atostogauja“, – BNS sakė E.Jablonskas.

Pasak jo, dėl nušalinimo nuo pareigų prokuratūra kreipėsi trečiadienį. Įtarimų sulaukusiam A.Katkauskui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

55 metų A.Katkauskas Palangos policijai vadovauja nuo 2011 metų balandžio. Prieš tai jis vadovavo Klaipėdos kelių policijos biurui.

Palangos policijos vadovu A.Katkauskas tapo, kai iš šių pareigų buvo atleistas tuometis vadovas Jurgis Kažys. Pastarasis neblaivus ir su uniforma pasirodė viešumoje, konstatuota, kad tokiu poelgiu pažemino pareigūno vardą, trukdė patruliams atlikti pareigas ir nevykdė jų teisėtų reikalavimų.

Kaip tuo metu skelbė žiniasklaida, 2010 metų spalio 14-osios vakarą kelyje Palanga-Klaipėda įvyko avarija, kurios metu J.Kažio vardu registruotas automobilis „Dodge“ trenkėsi į priešais jį važiavusį „Renault Megane“. Netrukus avarijos vietoje pasirodė pats J.Kažys, jis tą vakarą vilkėjo tarnybinę uniformą ir buvo neblaivus - ligoninėje jam nustatytas 2,03 promilės girtumas.

Tarnybinio patikrinimo išvadoje teigiama, kad jis trukdė atlikti tiesiogines pareigas į avarijos vietą atvykusiems patruliams.

Iš pradžių manyta, kad avariją sukėlė pats J.Kažys, tačiau vėliau pasitvirtino jo iškelta versija, kad pareigūno automobilį vairavo jo sugyventinė, kuri iš įvykio vietos pasišalino ir už tai buvo nubausta bauda bei keliems metams pradaro vairuotojo pažymėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

korumpuotas

korumpuotas portretas
o kilo sekmingai karjeros laptai ir,aisku, apdovanojamai buvo. Baisu. Nezinoti apie jo ,,gerus,, darbus nebuvo negalima... Baisu. Taigi...

Iš  portretas
jo būtina atimti ir apdovanojimus.

jo

jo portretas
rankos skirtos akmenims nešioti ir skaldyti. Netgi nuotraukoje ištiesęs ranką prašantis kyšio.Jam būtinas laisvės atėmimas.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių