Quantcast

Žiauraus nužudymo istorijoje – aiškiaregystė

Prieš savaitę žiauriai nužudyta Klaipėdos universiteto studentė jau atgulė amžino poilsio savo tėviškėje, bet pasipiktinimas dėl šio mįslingo nusikaltimo nemažėja. Aiškėja vis daugiau nusikaltimo aplinkybių.

Prieš savaitę žiauriai nužudyta Klaipėdos universiteto studentė jau atgulė amžino poilsio savo tėviškėje, bet pasipiktinimas dėl šio mįslingo nusikaltimo nemažėja. Aiškėja vis daugiau nusikaltimo aplinkybių.

Mergina mirė sušalusi?

Dvidešimtmetė Justina Šikšniūtė tapo Valdo Jankausko auka. Įtariamasis pasisiūlė merginą pavežti iš Saugų Šilutės rajone į Klaipėdą.

Nusikaltimo motyvas jau patvirtintas – seksualinė prievarta. Kodėl 23 metų vyras brutaliu būdu nusprendė tenkinti savo aistrą, dar nėra aišku. Į tokius klausimus turėtų atsakyti psichikos specialistai.

Teismo medicinos ekspertai dar nepadėjo taško ir aukos mirties priežasties išvadoje. Laukiama papildomų tyrimų rezultatų.

Specialistai Vilniuje žadėjo juos atlikti kaip galima greičiau, minėtas dviejų savaičių terminas.

Kol kas linkstama manyti, kad mergina mirė sušalusi. Žiauriai sumušta, apnuoginta, galbūt praradusi sąmonę, kaip turima duomenų, ji nepakėlė rudens darganos.

Spėjama, kad kai naktį V.Jankauskas netoli Macikų J.Šikšniūtę tempė iš savo mašinos į atokią krūmais apaugusią laukymę, mergina jau buvo negyva. Tačiau iki tol ji ilgą laiką patyrė žiauriausius smurto veiksmus ir buvo lauke be rūbų.

Nurodė būtent Macikus

Kai praėjusio sekmadienio vakare J.Šikšniūtės draugės suprato, jog merginai atsitiko kai kas blogo, ir ėmėsi jos paieškų, ją galbūt dar buvo galima išgelbėti.

Tada jau buvo kilę įtarimų, kad apie studentės dingimą reikėtų kvosti ją pavėžėti pasišovusį žaliojo "Hyundai" vairuotoją.

Nors jis teigė išleidęs pakeleivę Klaipėdoje, Statybininkų prospekte, iškart paaiškėjo, kad tai nebuvo tiesa. Ieškodami merginos artimieji kreipėsi į ekstrasensę. Aiškiaregė pasakė, kad smarkiai sumušta mergina vežama į Šilutės rajoną. Panašu, kad būtent tada pirmą kartą nuskambėjo Macikų kaimo pavadinimas. Surengę paieškas bičiuliai bei pažįstami patys nuvyko ir į Macikų apylinkes. Tačiau tuomet jų pastangos buvo bevaisės.

Kūną vilko saugos diržu

Daugybę nusikaltimo aukų bei šiurpiausių vaizdų matę pareigūnai atvirauja, kad tokio žiauraus vaizdo, kaip aptikus J.Šikšniūtės kūną, nebuvo matę.

Įtariamasis merginai surišti panaudojo savo automobilio saugos diržą. Iš mašinos ištemptą nuogą kūną vilko žeme. Skausmo palaužti yra ne tik nužudytosios artimieji bei draugai, bet, panašu, ir kaltininko mama. Tik praėjusios savaitės pradžioje ji bendravo su pareigūnais.

Vėliau moteris atsitvėrė nuo viso pasaulio – nebeatsiliepia į telefono skambučius, nebegyvena savo namuose. Panašu, kad sūnaus likimas V.Jankausko tėvui nerūpi. Jis labai seniai paliko šeimą ir net buvo teistas už tai, kad nemokėjo alimentų vaikams išlaikyti.

Pareigūnams kelia reikalavimus

Įtariamasis kol kas laikomas Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato areštinėje.

Ne kartą melavęs atsakydamas į pareigūnų klausimus V.Jankauskas vis dar bando lengvinti savo padėtį. Pareigūnai teigia, kad, atsipeikėję iš nesuvokiamos agresijos būklės, žiaurius nusikaltimus įvykdę asmenys neretai pasijunta prislėgti kaltės.

Ne vienas jų yra bandęs nutraukti savo gyvybę, kiti stengiasi bent iš dalies apsivalyti sielą atvirai papasakodami apie įvykdytą piktadarybę. V.Jankauskas elgiasi kitaip. Visa tai primena rafinuoto maniako elgseną.

Net išsiaiškinus, kad nužudė jis, ir radus aukos kūną, įtariamasis už atvirumą iškėlė pareigūnams reikalavimus – laikyti jį kameroje vieną.

Kol kas šis reikalavimas nėra vykdomas.

"Facebook'e" – merginos nuotraukos

Tuo metu keisti dalykai dedasi V.Jankausko "Facebook'o" paskyroje.

Ją administruoti ėmėsi kažkokia mergina. Didžiausią siaubą ir neapykantą Lietuvoje sukėlusio asmens paskyroje puikuojasi besišypsančios, o kai kur ir tik bikiniu kūną dengiančios merginos nuotraukos.

Kas ir kodėl taip elgiasi, pareigūnų nedomina. Galbūt tai daroma nuotraukose užfiksuotai merginai nė nežinant. O galbūt gražuolė siekia populiarumo bet kokia kaina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių