Quantcast

Nusiaubė uostamiesčio riedučių parką

Klaipėdos jaunimo centro, esančio Puodžių gatvės pradžioje, kieme vandalai suniokojo prieš dešimtmetį čia įrengtą riedučių parką.

Klaipėdos jaunimo centro, esančio Puodžių gatvės pradžioje, kieme vandalai suniokojo prieš dešimtmetį čia įrengtą riedučių parką.

Centro direktorius Aleksas Bagdonavičius kreipėsi į miesto policijos komisariatą ir pranešė, kad chuliganų padarytą žalą vertina 6 tūkst. eurų.

„Riedučių parko įrenginiai, estų pagaminti prieš dešimtmetį, kasdien po truputį nukenčia ir nuo pačių riedučiais ar riedlentėmis važinėjančių jaunuolių. Bet po praėjusio savaitgalio buvome tiesiog priblokšti, atrodė, kad čia praūžė uraganas. Pora rampų buvo sutalžyta į šipulius, o ant tų nuolaužų krūvos buvo užversta pora konteinerių“, – pasakojo įstaigos vadovas.

Jaunimo centro teritorija yra stebima vaizdo kameromis, įrašai perduoti nusikaltimą tiriantiems pareigūnams. Akivaizdu, kad vandalai čia siautėjo naktį ir jų buvo visas būrys.

A.Bagdonavičius dėl šio parko niokojimo į policiją yra kreipęsis 13 kartų. Įrenginiai kelis kartus buvo remontuojami, tačiau pastaruoju metu akivaizdu, kad atsirado žmonių, kurie juos niokoja nuolat ir tyčia.

Tada, kai buvo įrengtas šis riedučių parkas, jauni klaipėdiečiai, mėgstantys važinėti riedučiais, sudarė savotišką subkultūrą ir buvo lyg vienos bendruomenės nariai. Ši karta užaugo, dabar tokių grupių nėra, pasivažinėti ateina pavieniai jaunuoliai, daugiausia iš pietinės miesto dalies. Jie ne kartą yra pasisakę, kad būtų patogiau, jeigu panašus parkas atsirastų daugiabučių namų kvartalų atvirose erdvėse.

„Jeigu mums nepavyks atkurti saugaus riedučių parko, būsime priversti jį išmontuoti. Galbūt kiemą išnaudosime viešiems renginiams. Įsigysime pakylą, garso aparatūrą turime. Tikiu, kad šis kiemas nebus tuščias“, – apie planus kalbėjo A.Bagdonavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n.r.

n.r. portretas
5ašsanti kamera kainuoja 50 euru . Yra gal klausimu ? Ar cha idiotu puslapis ?

povilas

povilas portretas
Tas kuris stebi tas kameras buvo isejes parukyt!!!

Koka

Koka portretas
O Klaipedoi patruliu buna? Kur patruliavimo tarnybos? Arba mums policija reikalinga tik pareiskimus priimti ir apie zala pasakyti?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių