Quantcast

Nubaustas internetu haliucinogeninius grybus atsisiuntęs studentas

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį nuosprendžiu pripažino 23 metų klaipėdiškį J.J. kaltu internetu iš Nyderlandų Karalystės į Lietuvą parsisiuntus psichotropinį poveikį turinčių grybų.

Anksčiau neteistam ir dėl savo poelgio nuoširdžiai besigailinčiam jaunuoliui teismas skyrė 7,8 tūkst. litų baudą, pranešė teismo atstovė spaudai. Teismo skirtą baudą J.J. turi sumokėti per pusę metų.

Klaipėdoje studijuojantis J.J. buvo kaltinamas, kad 2013 metų spalį, laikinai gyvendamas Nevtonodo mieste, Jungtinėje Karalystėje, internetu iš Olandijos įsigijo apie 17,80 gramo skleročių pavidalo Psilocybe genties grybų grybienos. Ją siunčiant paštu aptiko Vilniaus teritorinės muitinės mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai.

Teisme apklausiamas J.J. teigė, jog, dar būdamas Lietuvoje, iš pažįstamų sužinojo, kad Olandijoje yra ,,magiškųjų triufelių“, kurie, anot jo, yra augalinės kilmės ir randami giliai žemėje. Juos valgant galima apsvaigti, be to, pagerėja nuotaika, pasidaro linksma, apima euforija, suintensyvėja vizualizacija ar netgi dingsta kalbos barjeras.

J.J. pasakojo, jog toje internetinėje parduotuvėje galima įsigyti ne tik ,,magiškųjų triufelių, bet ir kanapių sėklų, įvairių grybų, rūkymui skirtų vadinamųjų ,,bongų“ (bongas – tam tikra vandens pypkių rūšis) ir pypkių.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių