Quantcast

Nepilnametė vėl mausto klaipėdietes

Lengvo uždarbio džiaugsmą pajutusios jaunos klaipėdietės nesutramdo niekas. Ji jau ilgiau nei metus nebaudžiama mulkina daiktų internete panorusias įsigyti moteris. Senų įpročių mokinukė neatsisakė net ir įsikišus pareigūnams.


 

Lengvo uždarbio džiaugsmą pajutusios jaunos klaipėdietės nesutramdo niekas. Ji jau ilgiau nei metus nebaudžiama mulkina daiktų internete panorusias įsigyti moteris. Senų įpročių mokinukė neatsisakė net ir įsikišus pareigūnams.

Dalį pinigų grąžino

Gudri gimnazistė socialiniame tinkle skelbiasi parduodanti moteriškus drabužius. Tačiau gavusi pinigus nei atsiunčia reklamuojamus daiktus, nei grąžina pervestus pinigus.

Per metus moksleivė išviliojo nemenką sumą, kurią gali sudaryti šimtai eurų.

Į Aušros (vardas pakeistas laikantis Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo – I.L.) paspęstas pinkles papuolusios "klientės" jau ne kartą kreipėsi į policiją. Praėjusį mėnesį vienai jų pinigai buvo grąžinti.

Nors klaipėdietės Gretos "nupirktos" rankinės kaina nebuvo didelė – apie 20 eurų, tačiau be pinigų ir daikto likusi moteris vis tiek nusprendė netylėti. Mat, kaip vėliau paaiškėjo, tokių apgautųjų, kaip ji, mieste yra kelios dešimtys ar net dar daugiau.

Pinigai, sujudus pareigūnams, buvo pervesti atgal į Gretos banko sąskaitą.

Sandra Korikaite, Laura Laurite ir kitais vardais besivadinanti klaipėdietė nuolat keičia net tik tapatybę bet ir skelbiamą gyvenamąją vietą, ir toliau pelnosi nelegaliu būdu.

Siūlo batus už 32 eurus

Nepilnametė verslautoja jau ne kartą buvo sudrausminta. Pasipiktinusios moterys būriais žingsniuoja į policiją.

Nauji pareiškimai gula ant pareigūnų stalų, bet pažaboti nepilnametės jiems nepavyksta. Prieš kelias dienas nukentėjo dar dvi klaipėdietės.

Pirmadienį žadėjusi išsiųsti prekę mokinukė ėmė ignoruoti savo "klientę".

"Dar praėjusią savaitę ji pardavinėjo sportinius batelius "Nike" ir, pasirodo, apgavo ne mane vieną. Nesuprantu, kodėl niekas su ja nesusitvarko? Kai pervedžiau pinigus, ji teigė, kad išsiųs prekę kitą dieną, tačiau to nepadarė. Vėliau pranešė, kad yra išvykusi ir nespėjo išsiųsti prekės, tačiau žadėjo tai padaryti pirmadienį", – pasakojo Vitalija.

Niekam prekių neatsiunčianti gudragalvė stebina įžūlumu. 32 eurus už avalynę iš moters išviliojusi klaipėdietė ir toliau pardavinėja tuos pačius batus.

Apie mokinukę uostamiestyje jau sklando gandai, esą ji darbuojasi ne viena, o į tą veiklą įtraukta ir jos mama, į kurios sąskaitą plaukia nesąžiningu būdu gauti pinigai.

Pareigūnai – bejėgiai

Antradienį moterys vėl kreipėsi į pareigūnus. Tačiau su pinigų pavedimo išrašo kopijomis į policijos komisariatą nukeliavusios klaipėdietės liko nustebintos.

"Viena policijos komisariate dirbančių tyrėjų jau žino apie šią merginą ir šiuo metu yra gavusi tris pareiškimus. Mes pateikėme dar du. Bet pareigūnė negali nieko padaryti", – su nusivylimu kalbėjo Vitalija.

Moksleivės mamai gresia administracinė atsakomybė, o, anot šią bylą tiriančių pareigūnų, ši kiek išgalinti stengiasi padengti brangiai kainuojančias dukros išdaigas.

Tyrėja nukentėjusioms moterims pareiškė, esą sumos yra per mažos, kad būtų galima imtis veiksmų.

"Mums buvo paaiškinta, jog pinigai plaukia į mamos banko sąskaitą, o dukra turi elektroninės bankininkystės kodus. Gegužės mėnesį jai sukanka 16 metų. Tuomet atsakomybę už vagystes bus galima taikyti jai pačiai" – atskleidė Vitalija.

Taigi apgavystės internetinėje prekyboje kol kas dar nesibaigs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepil

nepil portretas
tai ji dar nepilnamečių draugių turi :)

lina

lina portretas
niekad tokiais skelbimais nesigundau nei as nei mano dukros .nes puse aferistu

L.

L. portretas
Kodukus turi... na tai sunku mamai nueiti ir paskeisti el. bankininkystės kodukus ar net į generatorių? Pasikeisti slaptažodį galų gale pirminį? Nelabai ta mamytė ir nori apsisaugot...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių