Quantcast

Nutraukta Baltijos jūroje dingusių vyrų paieška, išgelbėta mergina mirė

Per šeštadienį pajūryje vykusią kapitono Stepono Kudzevičiaus regatą pavyko išgelbėti į nelaimę patekusius 8 regatos dalyvius, dar dviejų, kaip manoma, Baltijos jūroje likusių žmonių likimas nežinomas. Jų buvo ieškoma iki sekmadienio 8.10 val. ryto. Deja, gelbėtojų pastangos – bevaisės. Policija patvirtino, kad neišgyeno ir jachta "Defiance" plaukusi devyniolikmetė mergina.

 

Šeštadienį Klaipėdoje vykstant jūrinei regatai įvyko nelaimė. Ties šiauriniu molu klaipėdiečių jachta "Defiance" tapo nevaldoma. Iškrito joje buvę įgulos nariai. Netrukus pagalbos prireikė ir kitam laivui.

Du nelaimėlius medikams pavyko atgaivinti, kitų dviejų vis dar ieškoma sraigtasparniu. Pirminiais duomenimis, galėjo žūti burinio laivo "Defiance" kapitonas ir jo sūnus.

Iš viso jachtoje buvo keturi žmonės – viena moteris ir trys vyrai. Devyniolikmetė mergina šeštadienį apie 21 val. Klaipėdos ligoninėje mirė.

Pranešimas apie incidentą gautas apie 14 val. Gelbėtojams atvykus, sudužusi jachta jau buvo išmesta į krantą.

Nelaimės vietoje darbavosi gelbėtojai.

Karinių jūrų pajėgų atstovas komandoras leitenantas Ramūnas Kažerskas dienraščiui sakė, kad dviejų regatos dalyvių vis dar ieškoma jūroje. Esą nė vieno jų mirtis nėra oficialiai patvirtinta. Žmonių, jei to prireiks, bus ieškoma visą naktį. 

15.25 val. pagalbos ėmė šauktis ir kita regatoje dalyvaujanti klaipėdiečių jachta "Esox". Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras nusiuntė sraigtasparnį, tris asmenis, plūduriuojančius ant vandens su gelbėjimosi liemenėmis gelbėtojai ištraukė ir nuskraidino į Pirmąją Melnragę.

Iš viso jachta "Esox" plaukė šeši buriuotojai. Likusius tris bandyta paimti kita regatos dalyve – jachta "Extreme", tačiau dėl itin blogų oro sąlygų to padaryti nepavyko. Trys įgulos nariai šiuo metu gelbėjami sraigtasparniu.

"Trys žmonės rasti prie jachtos vandenyje ir sraigtasparniu nugabenti į krantą bei perduoti medikams", – pranešė R.Kažerskas.

Žmones gelbėjo Karinių oro pajėgų sraigtasparnis, kitos tarnybos nelaimėliams padėti negalėjo dėl blogo oro.

Vienas pranešimas apie nelaimę gautas šeštadienį 14.04 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC).

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente (PAGD) BNS sakė, kad paskęsti galėjo jachtos kapitonas ir jo sūnus.

"Jachtą išmetė į krantą, moteris išvežta į ligoninę", – teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis. Manoma, kad išgelbėta apie 20 metų mergina.

Pasak PAGD, į krantą buvo iškeltas vyriškis, gimęs 1968 metais.

Kaip pranešė BPC, Klaipėdos mieste, prie šiaurinio molo, iš jachtos iškrito du žmonės.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Klaipėdos ugniagesių pajėgos, apie nelaimę pranešta medikams, policijai, Valstybinės sienos apsaugos tarnybos  Pakrančių apsaugos rinktinei ir Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui.

Vėliau dar pranešta, kad iš kitos jachtos iškrito trys žmonės.

"Bangos siekia 5–6 metrus, labai didelis vėjas", – sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Į gelbėjimo darbus savo kateriu bandė išplaukti pasieniečiai, tačiau kateris dėl prastų oro sąlygų grįžo į krantą.

Šeštadienį audringoje jūroje vyko paskutinis šį sezoną jachtų buriavimo turas.

Šiuo metu vyksta kapitono Stepono Kudzevičiaus vardo regata, dalyviai varžosi trijose jachtų grupėse. Bvuo svarstoma regatą atidėti, tačiau galiausiai startavo devynios jachtos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos.

Planuota, kad šeštadienį, po pirmosios varžybų dienos, apie 21 val., regatos dalyviai švartuosis Dangės upėje.

Regata veikiausiai bus nutraukta.

Regatą buvo svarstoma atidėti

Klaipėdoje šeštadienį vykusią ir, kaip manoma, trijų žmonių mirtimis pasibaigusią Stepono Kudzevičiaus regatą buvo svarstoma atidėti dėl oro sąlygų.

Vyriausias regatos teisėjas Valerijus Bogunas spaudos konferencijoje Klaipėdoje sekmadienį sakė, kad nuo 1994 metų vykstanti regata dažnai vykdavo pučiant vėjams, anksčiau ji vykdavo net iki Liepojos.

„Startas buvo atidėtas, nuolat su laivų eismo tarnyba tariamasi, kad po pietų vėjas turėtų rimti. Sulaukta rimimo“, – pasakojo V. Bogunas.

Regata turėjo prasidėti apie 10.30 val. dėl blogų orų sąlygų ji startavo po 13 val.

Starto metu vėjo greitis siekė 15-16 metrų per sekundę, iki starto – 20 metrų per sekundę, bangų aukštis – iki 3 metrų.

Spaudos konferencijos dalyviai sakė, kad jachtų kapitonai patys priėmė sprendimą, kiekvienos jachtos kapitonas priima sprendimą individualiai, jis asmeniškai atsako už kiekvieną žmogų, tačiau visi dalyvauja savo noru. Kapitonų pasitarime vieningai buvo nuspręsta plaukti į jūrą.

Regatos dalyviai plaukdami pamatė, kad viena jachta pakeitė savo formą, pamanyta, kad nulūžo stiebas. Su nulaužtu stiebu laivas tampa nevaldomas laivas, todėl buvo nuspręsta keisti kursą ir pasiūlyti pagalbą.

„Ant denio buvo trys žmonės, jie siuntė gelbėjimo signalus, parodė kryptį, oranžiniai taškeliai vandeny, ten buvo žmonės. Visa laimė, kad buvo su gelbėjimosi liemenėmis. Pirmiausia nuspręsta gelbėti vandenyje“, – pasakojo jachtos „Extreme“ kapitonas Aidas Pivoriūnas.

Klubo „Ostmarina", organizavusios regatą, komandoras Osvaldas Kudzevičius sako, kad nelaimė parodė, kad su stichija kovoti neverta, o prie jos reikia prisitaikyti.

„Manau, kad tai didžiulė pamoka visiems buriuotojams“, – sakė O. Kudzevičius.

Net ir po tragedijos regata vyko toliau.

 


Šiame straipsnyje: regatajūraiškrito žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

dairus

dairus portretas
klausimas ar ligoninėje buvo suteikta tinkama pagalba šeštadienį. kokie turėtų būti sužeidimai, kad numirt po 6 val, atgavus sąmonę. čia kvepia didžiuliu aplaidumu, juk nerašo kad mirė operuojant sužeidimus, greičiausiai pagalbos ir nesulaukė, nes šeštadienis nėra gydytojų...

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Nemoi,žinau,kad tu esi NKVD kapitonas,o aš tai ne stribas ir tu mun ne komandierius.

Pasups Motulė

Pasups Motulė portretas
ATA neklaužadas ir atiduos..Rasim kada pliaže:(
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių