Quantcast

Naminės gabentojas bėgo nuo policininkų

Naminę degtinę į Gargždus atvežęs kretingiškis vos neišslydo policininkams iš rankų, tačiau galiausiai įkliuvo ir buvo priverstas atrakinti savo visureigį, kurio bagažinėje buvo du šimtai litrų gėralo.

Naminę degtinę į Gargždus atvežęs kretingiškis vos neišslydo policininkams iš rankų, tačiau galiausiai įkliuvo ir buvo priverstas atrakinti savo visureigį, kurio bagažinėje buvo du šimtai litrų gėralo.

Policininkai laukė pasaloje

Klaipėdos rajono policininkai turėjo patikimos informacijos apie naminės degtinės gabentojus bei platintojus. Sekmadienį vakare Gargžduose, Topolių gatvės vieno namo kieme jie surengė pasalą. Kaip ir buvo tikėtasi, į kiemą įvažiavo BMW X5, iš jo išlipo policininkų sekamas asmuo ir susitiko su sodybos šeimininku. Šis atidarė garažo vartus, o visureigio šeimininkas – bagažinės dangtį. Buvo panašu, kad vyrai netrukus pradės krauti atgabentą naminę degtinę. Tada iš pasalos išlindo policininkai. Prasidėjo įprasta procedūra – policininkai prisistatė ir pareikalavo, kad  įtariamieji pateiktų dokumentus.

Vaidino kažko ieškantį

Tačiau BMW savininkas nepasisakė nei vardo, nei pavardės. Jis įlindo į mašinos saloną ir kuitėsi, tarytum ieškodamas dokumentų. Išlipęs iš mašinos jis vis dar nerodė dokumentų ir netraukė iš kišenių rankų. Policininkai įtarė, kad jis gali turėti kai ką, kuo ketins juos sužaloti. Be to, pareigūnai įtarė, kad susirinkęs savo daiktus vyras gali bandyti sprukti ir neapsiriko – 42 metų Žybartas S. užrakino automobilį ir pabandė bėgti. Policininkai jį nutvėrė, ketino surakinti antrankiais, bet šis su jais susistumdė ir išsprūdo. Grumtynių metu vienam policininkui buvo apibraižyta ranka. Žybartas S. pabėgo, įsmuko į vieno namo laiptinę ir dingo persekiotojams iš akių.

Pareigūnai suprato, kad kretingiškis gali bandyti grįžti namo, tad kelyje netrukus pradėtos stabdyti visos mašinos. Vienoje jų tikrai važiavo ieškomasis degtinės gabentojas. Pasirodo, jis telefonu išsikvietė giminaitį ir šis atvažiavo į Gargždus jo parvežti.

Gresia ir konfiskavimas

Naktį į pirmadienį Žybartas S. praleido areštinėje. Kaip ir bendrininko, jo laukia baudžiamoji atsakomybė už didelio kiekio naminės degtinės gabenimą, už tai gresia laisvės atėmimo bausmė iki penkerių metų bei automobilio, kuriuo buvo gabenama naminė degtinė, konfiskavimas.

Be to, jis bus teisiamas ir už pasipriešinimą pareigūnams, o jo laukianti bausmė gali siekti iki trejų metų nelaisvės.
Namo, į kurio kiemą buvo atvežta naminė degtinė, savininko būste buvo atlikta krata, rasti du litrai namų gamybos stipraus alkoholinio gėrimo bei kelios talpyklės šia degtine užpiltų žolelių.

Plastikinėse talpyklėse po 30, 25 bei 10 litrų atgabenta neteisėtai pagaminta degtinė po ekspertizės bus išpilta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių