Quantcast

Naktį uostamiestyje – riksmai ir liepsna

Klaipėdą sukrėtė dar vienas tragiškas įvykis. "Mūsų name kiekvieną dieną galima filmuoti siaubo filmą. O vakar čia vyko tikras košmaras. Pradžioje kaimynas šaukė. Paskui nurimo, o netrukus jo bute siautėjo liepsnos", – taip vakar apie kraupų gaisrą ir jame žuvusį žmogų pasakojo Paryžiaus Komunos gatvės 2 namo gyventoja.


 

Klaipėdą sukrėtė dar vienas tragiškas įvykis. "Mūsų name kiekvieną dieną galima filmuoti siaubo filmą. O vakar čia vyko tikras košmaras. Pradžioje kaimynas šaukė. Paskui nurimo, o netrukus jo bute siautėjo liepsnos", – taip vakar apie kraupų gaisrą ir jame žuvusį žmogų pasakojo Paryžiaus Komunos gatvės 2 namo gyventoja.

Užsiminė apie nužudymą

"Žiūrėjau televizorių ir pajutau svilėsių kvapą. Pagalvojau, kad pats palikau kažką ant viryklės. Nuėjau, patikrinau, bet dujinė buvo išjungta. Pamaniau, kad man pasirodė. Grįžau į kambarį. Netrukus tvaikas tapo stipresnis. Pamačiau kažkokius blyksnius, iškart po jų televizoriaus ekrane įsižiebė užrašas: "Nėra signalo". Iškišau nosį į koridorių, o ten – pilna dūmų ir karštis. Grįžau atgal. Netrukus pasigirdo trepsėjimas, beldimas – atėjo ugniagesiai. Aš blogai vaikštau, tai vyrai pamanė, kad man taip dėl gaisro. Išvedė lauk ir įsodino į greitąją", – pasakojo Paryžiaus Komunos gatvės 2-ojo namo devintame aukšte gyvenantis garbaus amžiaus Alfonsas Ruigys.

Ketvirtadienį prieš vidurnaktį suliepsnojo jo kaimyno butas, kuriame ir žuvo žmogus.

Tame pačiame aukšte gyvenanti moteris vakar priešpiet bandė grandyti degėsius nuo savo buto durų. Ji tikino prieš gaisrą koridoriuje girdėjusi kaimyno šauksmą. Po to viskas nurimo, bet netrukus suliepsnojo jo butas, visas koridorius paskendo dūmuose, o iš ugnies apimto buto tvoskė karštis.

Moteris, kurios sveikata kiti kaimynai atvirai abejoja, tiesiai šviesiai pareiškė, kad kaimynas buvo nužudytas, nes ne tik jam, bet ir kitiems namo gyventojams kažkas nuolat grasina.

Su vaiku – į balkoną

Apie įsiplieskusį gaisrą ugniagesiams ketvirtadienį pranešta 23.12 val. Žmonės sakė, kad liepsna siautėja 9-ajame aukšte esančiame bute.

Į įvykio vietą netrukus atskubėjo trys autocisternos, autokeltuvas, mašina su kopėčiomis.

10 aukštų namo laiptinė skendo dūmuose iki pat apačios. Dauguma gyventojų buvo išlindę per langus ir balkonus.

Ugniagesiai degantį butą pasiekė iš lauko kopėčiomis.

Kiti gelbėtojai tuo pat metu bandė įsitikinti, ar gretimuose butuose nėra nukentėjusiųjų. Todėl žmonės girdėjo koridoriuose trepsėjimą ir garsų beldimą į duris.

Ugniagesiai buvo pasiryžę nukelti aukštutinių aukštų gyventojus autokeltuvu, tačiau nė vienas jų nepanoro tokiu būdu palikti savo būstų.

Netoli degančio buto gyvenančią jauną mamą su mažu vaiku ugniagesiai įkalbinėjo lipti į keltuvą, bet moteris pabūgo ir liko balkone.

Gelbėtojai tikino žmones nebandyti atidaryti durų į koridorių ir patarė kvėpuoti grynu oru per langus ir balkonus. Būta ir realios baimės dėl sprogimo.

Vakar pasigirdo pirmosios nelaimės priežasties versijos, esą gaisras kilo dėl dujų nuotėkio.

Oficialiai pranešama, kad dujų avarinės tarnybos žmonės užsuko sklendes ir taip sustabdė dujų tiekimą namo gyventojams.

Bendrovės "Lietuvos dujos" atstovas Paulius Stonis patikino, kad gaisras kilo ne dėl dujų nuotėkio, bendrovės darbuotojai atjungė dujų tiekimą paprašyti ugniagesių.

Velionį rado už buto durų

Spėliota, kad buto šeimininkas gaisro metu nebuvo namuose, jis iš kažkur parėjo, atrakino duris. Tuo metu bute jau siautėjo ugnis. Veikiausiai karščio banga nubloškė jį ant grindų.

Vyras galėjęs mirti staiga nudegęs kvėpavimo takus. Tai paaiškės atlikus teismo medicinos ekspertizę.

Ugniagesiai nebegyvą žmogų aptiko maždaug po pusantros valandos, tik tada, kai užgesino ugnį ir per balkoną pateko į būstą. Žmogus gulėjo laiptinės koridoriuje šalia buto durų, raktas tebekyšojo durų lauko pusėje.

Akivaizdu, kad gaisro metu koridoriuje buvo nepaprastai karšta, – apdegė kaimyninių butų durys, susilydė elektros ir telekomunikacijų kabeliai.

Vakar žuvusysis oficialiai dar nebuvo atpažintas. Apie 45 metų vyro asmenybę trukdė atpažinti tai, kad jo veidas buvo pajuodęs. Spėjama, kad tai – buto šeimininkas.

Kaimynų teigimu, čia gyveno Vladimiras Vlasovas. Policijos duomenimis, buto šeimininkas artimų giminaičių neturėjo.

Žuvusiojo mirties aplinkybes tiria uostamiesčio 1-ojo policijos komisariato pareigūnai, gaisro priežastį aiškinasi Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Gaisravietėje darbo užteko ir policininkams. Prie namo greitai susirinko būrys žioplių, kai kuriuos teko tramdyti. Vienas apgirtęs vaikinas buvo susiruošęs žingsniuoti į dūmuose paskendusią laiptinę, jį teko tramdyti jėga.

Atsidūrė ligoninėje

Gretimame bute gyvenantis A.Ruigys naktį praleido ligoninėje. Jis pasakojo buvęs stebimas medikų, gulėjęs su deguonies kauke ant veido.

Ligoninėje vyras sutiko to paties namo gyventoją. Pagyvenusi moteris pasakojo gyvenanti aukštu žemiau, po degusiu butu. Ji labai išsigando, be to, išgyvena dėl didžiulių suniokojimų.

"Ji man sakė, kad visas butas paplūdo vandeniu, kai buvo gesinamas gaisras. Ji ir pati peršlapo, o paskui ilgokai laukė lauke, gal peršalo. Į ligoninę iš mūsų namo pakliuvome tik mes dviese", – pasakojo vyriškis.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Tomas Endriulaitis paaiškino, kad gaisrą pavyko užgesinti gana greitai, nes aplink namą pakako laisvos erdvės ugniagesių technikai privažiuoti. Todėl išvengta didesnių nuostolių ir aukų.

Gelbėtojai į lauką išvedė 16 žmonių, gyvenančių nuo antrojo iki septintojo aukšto.

Vakar aiškintasi, kodėl šiame daugiaaukščiame name užvirintos evakuacinės laiptinės durys.

Namą administruojančios bendrovės "Vėtrungės būstas" atstovas spaudai Paulius Ugianskis patikino, jog įmonėje dėl to bus atliekamas tyrimas, bet jau dabar beveik neabejojama, kad duris bus užvirinę patys namo gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių