Quantcast

Miesto centre – išpuolis prieš „Klaipėdos keleivinio transporto“ kontrolierių

„Klaipėdos keleivinio transporto“ kontrolierių užpuolė piktas vyras. Po ketvirčio valandos užgauliojimų jis pastūmė savo darbą dirbantį žmogų ir atėmė jo darbo priemonę.

Incidentas įvyko ketvirtadienį vakare, apie 20 val., Danės gatvėje, priešais Muzikinį teatrą, 48 metų kontrolierius dirbo savo darbą. Gatvėje, kaip įprasta, stovėjo visa eilė automobilių, nors kelio ženklas šioje vietoje draudė palikti mašinas. Vyras fotografavo tarnybiniu telefonu netinkamai paliktus automobilius ir siuntė informaciją.

Tuo metu prie jo sustojo dviračiu važiavęs žmogus. Apie 35-40 metų amžiaus, keistą kepurę, labiau primenančią skrybėlę, mūvėjęs, keisto elgesio vyras ėmė užgaulioti kontrolierių.

Šis išpuolis truko apie 15 minučių. Pareigą atlikęs žmogus stengėsi nekreipti dėmesio ir nerodyti susierzinimo.

Galiausiai, įniršęs dėl tokio abejingumo priekabiautojas pastūmė kontrolierių ir pastvėrė jo telefoną, kuriuo šis fiksavo pažeidimus ir nuvažiavo link upės.

Netrukus kontrolierius rado savo telefoną, tiesa, jį pagrobęs asmuo buvo įjungęs skrydžio režimą, taip tikėdamasis, kad ryšio priemonę bus sunku rasti.

„Atliekamas tyrimas, mūsų nuomone, taip nepažįstamasis norėjo sutrukdyt kontrolieriui atlikti darbą. Juk išpuolis įvykdytas po ilgoko terorizavimo. Vyras kalbėjo maždaug tą patį, ką sako, be to, ta vieta stebima vaizdo kameromis, gaila, kad jos ne tokios kaip Didžiojoje Britanijoje, kurios atpažįsta pagal bruožus veidą ir identifikuoja asmenį. Kai bus nustatytas kaltininkas, pareigūnai kvalifikuos jo veiksmus. Kontrolierius prilyginamas valstybės tarnautojui, vykdančiam funkcijas, ir atsakomybė už tokius dalykus yra pakankamais griežta“, – pasakojo įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovas Gintaras Neniškis.

Kitą dieną po incidento įmonės darbuotojai buvo instruktuojami, kai panašiais atvejais elgtis, kad pavyktų išvengti užgauliojimų ir fizinio kontakto. Ketinama surengti ir mokymus, kuriuose dalyvautų psichologai.

„Darbas yra darbas, visi dirbame, ne visada jis yra patogus ir teikiantis malonumą. Dažniausiai viskas baigiasi pakalbėjimu, pagrasinimu atleisti iš darbo. Pasirodo, yra daugybė žmonių, kurie pažįsta viršininką, direktorių, policijos vadovą. Kontrolieriai susiduria su Prezidentės, ministro pirmininko draugais bei giminaičiais. Tokiais atvejais geriausiai nekreipti dėmesio ir dirbti savo darbą. Bet kai peržengiamos tam tikros ribos, reikia pasitarti, kaip derėtų elgtis, kad nieko blogo neatsitiktų, o jei jau atsitiko, ką daryti. Galvojame, kad gyvename kultūringoje šalyje, o pasirodo, ne", – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostabu

nuostabu portretas
Kad mokamos vietos, o kitaip uzdustume nuo mašinų

Sigitas

Sigitas portretas
Tiesiog kontrolierius reikia aprūpinti nešiojamais vaizdo registratoriais. Dabar elektronika pažengusi todėl ir reikia galvoti apie saugumą, o nelaukti kada atsitiks nelaimė. Tuo pačiu bus fiksuojama darbuotojo darbas ir tada bus galima kontroliuoti visus darbuotojo ir pažeidėjo veiksmus. Nemanau kad reikia verkšlenti kad tam lėšų nėra.

kam kam

kam kam portretas
o jau tam autobusų parko vadovui apie kultūrą geriau patylėt, o kas pergyvena dėl kiemų galima paduot į teismą tą kontrolierių,nes norint apmokestint parkavimą kieme reikia tam kieme įrengt parkingo vietas...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių