Quantcast

Liepsnos pasiglemžė gyvybes ir turtą

Klaipėdos apskrities ugniagesiai gelbėtojai naktį į antradienį skubėjo gesinti staiga užsiliepsnojusio žuvų apdorojimo cecho Kintų seniūnijoje. Žuvų perdirbimo įmonėje gaisras kilo dėl stogą pasiekusios žiežirbos.

Klaipėdos apskrities ugniagesiai gelbėtojai naktį į antradienį skubėjo gesinti staiga užsiliepsnojusio žuvų apdorojimo cecho Kintų seniūnijoje. Žuvų perdirbimo įmonėje gaisras kilo dėl stogą pasiekusios žiežirbos.

Sudegė rūkykla ir žuvys

Šilutės rajono Mockių kaime esantis žuvų perdirbimo cechas liepsnoja ne pirmą kartą. Šiuo metu pastatus yra įsigijusi įmonė "SLP žuvis". Bendrovės vadovas pamario žvejys Stanislovas Papievis tikino, kad pirmadienio vakarą ceche buvo rūkomos žuvys.

"Žuvys apdorojamos šalto rūkymo būdu. Ten juk ugnies nebūna, tik smilksta dūmai. Kas galėjo žinoti, kad taip nutiks? Pasirodo, iš pakuros į ventiliaciją pateko žiežirba. Taip ir užsidegė stogas", – aiškino įmonės savininkas.

Ugnis supleškino cecho stogą. Atvykę Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai išvydo, kad jis dega atvira liepsna. Cechas yra vieno aukšto, mūrinis, iš išorės apkaltas skarda.

Gaisro metu nudegė 260 kv. metrų stogo. Liepsnose pražuvo ir 100 kg žuvų, aprūko rūkyklos ir gamybinių patalpų sienos ir lubos.

"Apie gaisrą sužinojau, kai ėmė veikti signalizacija. Nors stoginėje jos nebuvo, nebuvo ir priešgaisrinės signalizacijos, tačiau, sudegus elektros laidams, gavau pranešimą, kad įsijungė signalizacija", – tikino įmonės savininkas.

Kol kas skaičiuojama, kokią žalą patyrė žuvų cechas.

"Tikiuosi, kad pavyks atstatyti. Geri orai, nelyja, o ir talkininkų turiu. Buvusiam šio cecho savininkui mažiau pasisekė. Anuomet kilęs gaisras buvo daugiau nuostolių padaręs", – prisiminė S.Papievis.

Gaisras neišplito į visą pastatą dėl gelžbetoninės perdangos. Ugnį malšino 5 gaisrinės cisternos iš Šilutės ir Klaipėdos.

Žuvo du broliai

Dar viena skaudi nelaimė nutiko sekmadienį. Skuodo rajone kilusiame gaisre žuvo du broliai.

Pranešimas apie nelaimę buvo gautas 19.38 val. Paaiškėjo, kad Nausėdų kaime liepsnose skendi gyvenamasis namas ir jo viduje gali būti du vyrai.

Į nelaimės vietą atvykus ugniagesiams, gyvenamasis namas liepsnojo, jo stogas jau buvo sukritęs. Ugniagesiai gaisravietėje, viename kambarių, rado lovoje apdegusio 57 metų vyro kūną. Netrukus buvo rastas ir dar vienas žuvęs 61 metų vyras. Abu žuvusieji – broliai.

Per gaisrą nudegė stogas, viename kambaryje – perdanga. Išdegė kambarys, apdegė ir kiti trys kambariai, namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai iš namo išnešė du dujų balionus.

Kilo 52 gaisrai

Kilusio gaisro aplinkybės dar tiriamos. Pasak Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Skuodo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Vaclovo Kirsenkos, viena gaisro kilimo versijų – netvarkinga elektros instaliacija.

Šiame kaime tai pirmasis gaisras.

Per 2015 metus ugniagesiai gelbėtojai Skuodo rajone gesino 52 gaisrus.

Pagrindinės jų kilimo priežastys – neatsargus elgesys su ugnimi, krosnių židinių, bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai ir elektros instaliacijos gedimai.

Iš viso šiemet Lietuvoje gaisruose žuvo 105 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių