Quantcast

Kvaišalų kokteiliai Klaipėdoje sėja mirtį

Klaipėdoje narkotikai vėl šienauja jaunas gyvybes. Ilgąjį savaitgalį uostamiestyje gyvenimą baigė keturi narkotikus vartoję asmenys.

Mirė su švirkštu rankoje

Kol kas policijos pareigūnai tik įtaria, kad visi šie vyrai vartojo kvaišalus, o jų mirties priežastį dar tirs teismo medicinos ekspertai.

Balandžio 14 d. Vaidaugų gatvėje prie vieno daugiabučio namo žmonės pamatė susmukusį jauną vyrą. Medikai jam negalėjo padėti, 28-erių vaikinas buvo negyvas.

Medikai nustatė, kad jo mirties priežastis – tromboembolija.

Dar aiškinamasi, ar yra pagrindo manyti, kad šis jaunas vyras svaiginosi narkotikais, mat kažkuris liudininkas teigė matęs jį lyg ir besileidžiantį kvaišalus.

Sekmadienio pavakare į morgą pateko du negyvi vyrai.

Vienas jų neatsigavo Taikos pr. esančiame dideliame prekybos centre, neįgaliesiems skirtame tualete susileidęs dozę kvaišalų.

Prieš 16 val. apie 45 metų vyras mirė su švirkštu rankoje. Mirusiojo asmenybę vis dar bando nustatyti policininkai.

Antrą kartą nespėjo

Tą pačią dieną maždaug po pusantros valandos Rumpiškės g. viename daugiabučio namo bute rastas negyvas 23 metų vaikinas.

Jis buvo įkliuvęs pareigūnams kaip kvaišalų platintojas, pradėtas ikiteisminis tyrimas turėjo baigtis teismu.

Prieš kelis mėnesius medikai tik per plauką ištraukė jį iš mirties nagų. Vaikinas buvo ne tik perdozavęs, bet ir sumaišęs kelių rūšių kvaišalus: heroino ir kitų narkotikų.

Šį kartą pagalbos jis nesulaukė. Pats vaikinas kitiems asmenims pardavinėjo metamfetaminą.

Balandžio 13-osios rytą ligoninėje mirė 44 metų vyras, kuris čia buvo gydomas nuo tuberkuliozės.

Dėl pablogėjusios būklės prieš porą dienų iki mirties jis buvo perkeltas į Reanimacijos skyrių.

Paciento šlapimo ir kraujo tyrimai parodė, kokios bjaurasties šis vyras buvo ragavęs: ekstazio, marihuanos, heroino ir antidepresantų.

Nepanašu, kad žmogus tokiu būdu bandė žudytis, veikiau ieškojo malonumų visais jam prieinamais būdais.

Ketino nenuleisti rankų

Medikai tikina, kad baisiausia, kai narkotikus vartojantys asmenys juos ima maišyti arba bando sustiprinti heroino poveikį drauge gerdami alkoholį.

Organizmo reakcija dažniausiai būna visiškai netikėta ir nepageidaujama – blokuojamas kvėpavimo centras, žmogus dūsta ir gali mirti.

Gaila, bet ne visi jie patenka į kalėjimus.

Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kol kas neįžvelgė grėsmės ir nemano, kad minėtų keturių vyrų mirtis galima susieti su blogos kokybės kvaišalais.

"Jokia naujiena, kad narkotikų vartojimas yra pavojingas gyvybei. Todėl policija ir skiria tam ypatingą dėmesį, pradeda šimtus ikiteisminių tyrimų, dalį kvaišalų prekeivių patraukia atsakomybėn. Gaila, bet ne visi jie patenka į kalėjimus. Visuomenė lyg ir nebešiurpsta nuo pranešimų apie narkotikus, bet kvaišalų vartotojai kasdien rizikuoja ne tik savo sveikata, bet ir gyvybe. Tai rodo ir pastarųjų dienų įvykiai. Kelių žmonių mirtys per vieną dieną mums taip pat kelia nerimą, atkreipsime dėmesį į šventinio savaitgalio įvykius", – neslėpė Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vadovas Valdas Narutavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kai pamačiau daugiabučio iejime narkomanus besileidžiančius - pranešiau 112,. Spekit ar atvažiavo ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių