Quantcast

Kultūrininko skundą teismas atmetė

Muštynes Palangos kurhauzo salėje sukėlusiam buvusiam kurorto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjui Vygantui Rekašiui – dar vienas teismo kirtis.

Skundą atmetė

Jis teismo pripažintas kaltu dėl to, kad mojavo kumščiais prieš buvusį Palangos kultūros centro direktorių Žilviną Kažį.

Aukštesnės instancijos teismas atmetė V.Rekašiaus skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo nutartį. Teisiniai ginčai tarp dviejų vyrų tęsėsi nuo 2014 m. gruodžio 31-osios.

Būtent Naujųjų sutiktuvių išvakarėse kultūros šventovėje V.Rekašius kumščiais puolė esą jo žmoną įžeidusį Ž.Kažį.

Šiuo metu viešajai įstaigai "Palangos orkestras" vadovaujantis V.Rekašius teismo sprendimu pripažintas kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

V.Rekašiui skirtas laisvės apribojimas. Palangiškis privalės naktimis būti namuose, jei tai nesusiję su darbu.

Užstojo žmoną?

Pirmos instancijos teismas priteisė Ž.Kažiui sumokėti turtinę 52,4 euro žalą, tūkstantį eurų bylinėjimosi išlaidų, iš kaltininko priteista ir 700 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Išnagrinėjęs apeliacinį skundą, Klaipėdos apygardos teismas nurodė nukentėjusiojo advokatui sumokėti 200 eurų.

Konfliktas kilo dėl sutapusių smuikininko Martyno Švėgždos von Bekkerio ir atlikėjo Donato Montvydo repeticijų.

Šioms scenos žvaigždėms, kaip ir kitiems atlikėjams, teko net vykti į teismo posėdžius duoti parodymų.

Ž.Kažio manymu, repeticijų laiką ir kitas darbines smulkmenas turėjo suderinti Kurhauzo salės administratorė Diana Rekašienė.

Teisme liudyta, kad Ž.Kažys paprašė prodiuserio Martyno Tylos nutraukti repeticiją ir pats padėjo nurinkti įgarsinimo aparatūrą.

Staiga į salę besiplūsdamas įsiveržė pylos gavusios D.Rekašienės vyras V.Rekašius ir puolė kumščiais Ž.Kažį.

Atlikėjų akyse vyras griebė Ž.Kažį už atlapų ir tris kartus kumščiu smogė į veidą.

Liudijo žvaigždės

Šios istorijos dalyviai po konflikto pasakojo, kad nesusipratimas dėl repeticijų iš esmės jau buvo išspręstas, tad valdininkui koncertų salėje tikrai nebuvo reikalo mojuoti kumščiais.

Pats V.Rekašius teisėjų kolegiją įtikinėjo, kad net nesuprato, už ką buvo nuteistas. Vyras skunde abejojo viešai išsakytais atlikėjų liudijimais ir aiškino, kad jie yra naudingi nukentėjusiajam. Tačiau

kodėl teisėjų kolegija neturėtų tikėti pasaulinio garso žvaigždėmis, apeliantas nenurodė.

"Ž.Kažys leido koncertuoti Martyno Tylos prodiusuojamam Donatui Montvydui nepasirašius jokios sutarties, o tai rodo akivaizdų šių asmenų suinteresuotumą padėti Ž.Kažiui", – skunde nurodo V.Rekašius.

Tačiau teisėjų kolegija, išnagrinėjusi skundą, nusprendė jį atmesti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nojui

Nojui portretas
Jūs kokiame amžiuje gyvenate? Jums normalu konfliktus spręsti fizine jėga? Toks jūsų auklėjimas? Vaikystėje tėvai dažnai mušė? Savo vaikus mušate? Normalus žmogus savo artimą apgins ir be mojavimo kumščiais, bet tai ne apie jus, ar ne?

Nojus

Nojus portretas
Kiekvieno tikro vyro pareiga sulaukti tokios "bausmės", ginant savo mylimą žmogų, nei kudakuoti komentaruose apie galbūt per švelnią bausmę.

Na taaip

Na taaip portretas
Gavo rekašis pagal nuopelnus. Tik keista kad tiek mažai. Už tokius veiksmus viešoje vietoje, kultūros istaigoje, jį reikia uždaryti kartu su boba.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių