Quantcast

Klaipėdos rajone per pratybas susižeidė karys

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajone per  lauko pratybas ketvirtadienį susižeidė šauktinis, pavojus jo gyvybei negresia, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Klaipėdoje dislokuoto Kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono III kuopos kulkosvaidininko padėjėjas, nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys susižeidė, kai šaudė imitaciniais šoviniais - atskriejusi tūta prakirto akies voką ir pažeidė akį.  

Kaip BNS informavo laikinai kariuomenės Sausumos pajėgų viešųjų ryšių karininko pareigas einantis majoras Marius Geležiūnas, nelaimė įvyko ketvirtadienį per pietus, sužeistasis - 1992 metais gimęs šauktinis.

„Vyko šaudymas, buvo naudojami imitaciniai šoviniai. Ar šaudoma pilnais, ar tuščiais šoviniais, tūtos vistiek išlekia - buvo tokia taktinė situacija, kad viena tūta pataikė kariui į akį“, - paaiškino M.Geležiūnas.

Anot jo, kariui skubiai suteikta pirminė medicinos pagalba, jis nuvežtas į Klaipėdos ligoninę, vėliau pervežtas į Kauno klinikas tolimesniems tyrimams. Kol kas nėra aišku, ar incidentas pakenkė kario regėjimui.

Apie  įvykį kario artimieji  informuoti.  Dėl įvykio pradėtas tyrimas.

Vasario 9 –11 dienomis 130 Dragūnų  bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių  dalyvavo skyrių vertinamosiose lauko pratybose.       



NAUJAUSI KOMENTARAI

Martynas

Martynas portretas
o ,Kodel kariai dar plius sauktiniai be akiniu saudo

Karys

Karys portretas
Idiote tu jis be akies liko

IR MAN BAISI KATASTROFA

IR MAN BAISI KATASTROFA portretas
Aš vakar liuobiau į turėklą, tai ne tiktai antakį prasiskėliau, bet ir iš nosies kraujas bėgo. Būtina aprašyti pirmose žiniose; ir per televiziją būtinai kalbėti, ir per etc etc etc
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių