Quantcast

Klaipėdos policija sulaikė keturis telefoninius sukčius

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio policija sulaikė keturis įtariamuosius telefoniniu sukčiavimu, kaip manoma, pasisavinusius tūkstančius eurų iš jais patikėjusių senyvo amžiaus asmenų.

Kaip trečiadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, birželio-liepos mėnesiais iš garbaus amžiaus klaipėdiečio ir dvejų kretingiškių apgaule išvilioti 6,2 tūkst. eurų grynųjų pinigų ir dar 1,9 tūkst. eurų, buvusių banko sąskaitoje.

Birželio 6 dieną telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė policijos pareigūnu ir 1927 metais gimusiam klaipėdiečiui pranešė, kad jis esąs nusikaltimo auka, o jo namuose laikomi pinigai – nusikaltimo įkalčiai, tad juos esą būtina paimti ir patikrinti.

Atėjusiam nepažįstamam asmeniui nukentėjusysis įdavė 1,2 tūkst. eurų, paskui suprato, kad buvo apgautas.

Birželio 8 dieną telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė chirurgu ir 1941 metais gimusiai kretingiškei pranešė, neva jos artima giminaitė yra sužalota, jos gydymui reikalingi pinigai. Vyras apgaule išviliojo banko sąskaitos prisijungimo kodus. Atvykę įtariamieji paėmė banko kortelę ir išgryninę pasisavino 1,9 tūkst. eurų. Po nusikaltimo nukentėjusioji susivokė, kad buvo apgauta.

Liepos 9 dieną telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė gydytoju ir 1942 metais gimusiai kretingiškei pranešė, kad jos dukra nuvirto nuo laiptų ir griūdama užkliudė kitą moterį, kuriai nuo smūgio skilo kaukolė. Neva šiam „nusikaltimui“ nuslėpti ir operacijai skubiai atlikti reikalingi 5 tūkst. eurų. Moteris neabejodama sutiko ir netrukus atėjusiam nepažįstamajam įdavė 5 tūkst. eurų grynaisiais.

 

 

Tik vėliau, paskambinusi dukrai ir įsitikinusi, kad ši sveika ir nieko nesužalojo, suvokė, kad buvo apgauta.

Netrukus po šio nusikaltimo pareigūnai sulaikė automobiliu vykusius įtariamuosius, pas vieną iš kurių striukės kišenėje buvo rasti ką tik sukčiavimo metu užvaldyti minėtieji 5 tūkst. eurų.

Šiais nusikaltimais įtariami 1980 metais gimęs niekur nedirbantis be nuolatinės gyvenamosios vietos anksčiau teistas vyras, 1989 metais gimęs Lietuvoje ir už jos ribų už plėšimus, vagystes, narkotikus, viešosios tvarkos pažeidimą teistas uostamiesčio gyventojas, 1993 metais gimęs 10 kartų už vagystes, kūno sužalojimą, narkotikus Lietuvoje ir užsienyje teistas Klaipėdos gyventojas, 1980 metais gimęs septynis kartus už vagystes, plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą, alkoholinių gėrimų gaminimą teistas klaipėdietis.

1980 ir 1993 metais gimusiems įtariamiesiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kitiems parinktos švelnesnės kardomosios priemonės.

Pareigūnai neatmeta galimybės, kad šie asmenys įvykdė ir daugiau nusikaltimų, stengiamasi nustatyti kitus bendrininkus.

Policijos pareigūnai įspėja gyventojus būti atidesniais, netikėti nepažįstamais asmenimis, o visais atvejais iš pradžių susisiekti su šeimos nariais, artimais giminaičiais, jei kyla įtarimas, kad kažkas bando apgauti, – telefonu 112 su Bendruoju pagalbos centru ir policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kada Lietuva apsivalys nuo gedingu nusikalteliu ,narkomanu,narko-"biznieriu"//? hitlerio ir stalino pasigedo nusikalteliai ---anie naikino tokius "prie sienos=pykst'arba dar panaudodavo pozeminese kasyklose --nugaisti patiems be plauciu…. vis tiek tokie tik tokius DAUGINASI!!!

Video

Video portretas
Kokie nagai grazus:))))

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Tai cia tik kojas pagavo..Organizatoriai ,matyt juda toliau..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių