Quantcast

Klaipėdos pareigūnų laimikis: narkotikus rado užkastus prie bėgių

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija ir prokuratūra  baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotikų platinimo dideliais kiekiais. Operacijos metu buvo paimti prie geležinkelio bėgių užkasti narkotikai.

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn už nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėta narkotikų apyvarta, patraukti šeši asmenys. Trys asmenys kaltinami neteisėtai disponavę narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, dviem iš jų pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo kvaišalais dideliais kiekiais.

Kaip skelbia uostamiesčio policija, ikiteisminis tyrimas dėl kanapių platinimo pradėtas 2017 metų rugsėjį.

Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba gavo informacijos, kad socialiniame tinkle siūlyta įsigyti narkotikų. Tyrėjai nustatė, kad kaltinamieji buvo ypatingai atsargūs – didelius kvaišalų kiekius jie laikė slėptuvėse, miške, o paimti jų atvykdavo sutartu laiku.

Tiesiogiai platinti skirtus narkotikus vienas kaltinamasis slėpė užkastus prie geležinkelio bėgių, ties savo namais. Policijos operacijos metu iš neteisėtos apyvartos paimta daugiau nei 1 kilogramas kanapių.

Narkotikų platinimu kaltinami asmenys buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, du iš jų buvo suimti. Šiuo metu kaltinamiesiems paskirtos įvairios kardomosios priemonės – 10 000 eurų užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas.

Prokuroro nutarimu apribotos nuosavybės teisės į įtariama nusikalstamu būdu gautas lėšas.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asd

Asd portretas
Labai baisus istatymai, Europai toli iki musu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių