Quantcast

Baigtas tyrimas dėl bendrabučiuose platinto pavojingo narkotiko

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija ir prokuratūra baigė didelės apimties tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo bendrabučiuose.

Tyrimas pradėtas, išanalizavus kriminogeninę situaciją Klaipėdos mieste ir sudarius uostamiesčio kriminogeninių „židinių“ žemėlapį, skelbia uostamiesčio policija.

Į šį sąrašą antrus metus iš eilės pateko bendrabutis, esantis Minijos gatvėje.

2017 metais dėl palyginti mažos su heroinu kainos tarp narkomanų ypač išpopuliarėjo sintetinis opioidas – karfentanilis.

Uostamiestyje padažnėjo atvejų, kai gyventojai daugiabučių laiptinėse aptikdavo sunkiai aplinkoje besiorientuojančius, nuo kvaišalų apsvaigusius narkomanus. Buvo užfiksuoti ir mirtini apsinuodijimai.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos tyrėjai nustatė, kad narkotinę medžiagą žvejybos uosto rajone ir prie vieno uostamiesčio prekybos centro platino romų tautybės asmenys.

 

 

Po ilgalaikio kompleksinio tyrimo, 2017 metų gruodį teisėsaugininkai atliko kratas daugiabučiuose Minijos, Sulupės bei Pilies gatvėse.

Per kratas aptikta daugiau nei 130 pardavimui paruoštų lankstinukų su narkotinių medžiagų – karfentanilio ir metadono mišiniu, taip pat kokaino bei psichotropinių vaistų.

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn patraukta 10 kaltinamųjų, iš jų 6 – už kvaišalų, taip pat ir labai dideliais kiekiais, platinimą.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pareigunai dažniau kratas turetu daryti tam bendrabutyja o nea laukti tragediju

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel? nerodot tu nėkšeliu veidus parodikite tegu tauta mato tuos kenkėjus!

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Gerai, kad pagavo platintojus. Būtų dar geriau, jei pagautų gamintojus ir uždarytų gaminimo tašką.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių