Quantcast

Klaipėdoje baigta naujagimės nužudymo byla

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl naujagimės nužudymo.

Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras bylą su kaltinamuoju aktu antradienį perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. 

Pasak prokuratūros pranešimo, 25 metų L.I., savo gyvenamąją vietą deklaravusi Zarasų rajone, kaltinama šių metų sausio 12-osios naktį Klaipėdoje viename iš Naikupės gatvės butų pagimdžiusi gyvybingą moteriškos lyties naujagimį. Būdama vonios kambaryje, ji rankomis suspaudė naujagimės kaklą ir ją pasmaugdama nužudė.

Nužudytos dukros lavonėlį kaltinamoji kitą dieną apie 9 val. išmetė į šiukšlių konteinerį, esantį netoli namų. 

L.I. buvo sulaikyta Kaune, praėjus vos dviem paroms po įvykio. Policijoje apklausiama įtariamąja, ji prisipažino nužudžiusi savo naujagimę dukrą. 

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad tris kartus teista kaltinamoji ir nusikaltimo padarymo metu suprato, ir šiuo metu supranta savo veiksmų esmę ir gali juos valdyti, t.y. neserga jokia psichikos liga. L.I. teismo laukia suimta. 

Už mažamečio bejėgiškos būklės šeimos nario nužudymą Baudžiamajame kodekse numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar ne paprasčiau?

Ar ne paprasčiau? portretas
Ar nebūtų buvę paparasčiau nunešti tą vaikelį į gyvybės langelį ir padėti. Nei teismo, nei atsakomybės, o bevaikiams dar ir džiaugsmas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių