Quantcast

Klaipėdietė senolė pasijuto lyg užhipnotizuota

Sibiro tremtį iškentėjusi 86 metų klaipėdietė tikino buvusi taip meistriškai apmulkinta telefoninių sukčių, jog net pamiršo, kad jos anūkė yra išvykusi iš Lietuvos.

Sibiro tremtį iškentėjusi 86 metų klaipėdietė tikino buvusi taip meistriškai apmulkinta telefoninių sukčių, jog net pamiršo, kad jos anūkė yra išvykusi iš Lietuvos.

Išgirdo verkiančią anūkę

Antradienį vakare telefoniniai sukčiai įprastu būdu apgavo garbaus amžiaus moterį.

Vienas nusikaltėlių apsimetė esąs moters anūkė, kuri griūdama nuo laiptų susižeidusi pati ir sužalojusi apie metukų mergytę. Menama anūkė prašė močiutės paskolinti jai pinigų.

Nors pensininkė buvo ne kartą girdėjusi apie tokius nusikaltimus ir įtarė, kad ją bandoma apgauti, į savo namus įsileido nepažįstamą žmogų.

Klaipėdietė pasakojo apie 21 val., kai paskambino sukčiai, jau buvo pasiruošusi miegui, vilkėjo naktiniais marškiniais. Moterį išmušė iš vėžių mergaitės verksmas ir maldavimas padėti.

Prisipažino esanti kvaila

"Visada galvodavau, kad pensininkai, kurie sukčiams atiduoda tūkstančius, yra seni ir kvaili, bet pasirodo, kad ir aš – tokia. Kalbėdama su vyru, kuris tikino esąs daktaras, kelis kartus jo klausiau, ar jis nėra melagis nusikaltėlis, bet kaskart ragelyje išgirsdavau verkiančios anūkės maldavimą padėti. Klausiau jos, kodėl ji neprašo pinigų savo tėčio, juk jis – turtingesnis. Anūkė tikino, kad pinigų jai žadėjo ir tėvelis, skubino mane, sakė, kad labai svarbu kaip galima greičiau sumokėti sužalotos mergaitės tėvams", – atviravo pensininkė.

Kažkuris nusikaltėlių minėjo, kad mažosios mergaitės pavardė – Vasiliauskaitė.

Kaip ir visais kitais atvejais, telefonu sukčiai kalbino auką, kol jų parankinis atvažiavo prie jos namų. Net kai moteris pasakė, kad paskambins dukrai ir paklaus, ar tikrai anūkę ištiko bėda, apsimetėlis sugebėjo jos dėmesį nukreipti nuo šios minties.

Melagis diktavo susijaudinusiai senolei keistą susitarimo tekstą ir neleido jai įsitikinti, kad yra apgaudinėjama.

Neįsileisdavo nė kaimynės

Netrukus į jos duris paskambino nepažįstamas žmogus. Nors pensininkė nėra linkusi įsileisti svetimų žmonių, o vakarais durų neatveria nė kaimynėms, po 21 val. ji leido į butą įeiti įtarimų sukėlusiam vyrui. Jis pasisakė esąs nukentėjusios mergaitės mamos brolis, tikino, kad jam dėl mažylės sužalojimo plyšta iš skausmo širdis.

"Jis yra neaukšto ūgio, toks storulis, iškart pastebėjau, kad jo rūbai netvarkingi, o laikysena – įžūli. Pirmas dalykas, ką pagalvojau jį pamačiusi, kad jis gali būti vagis. Buvau pažadėjusi duoti 5 tūkstančius litų. Chalato kišenėje turėjau visas savo santaupas, išsitraukiau pinigus ir pradėjau skaičiuoti. Tas vyras paprašė duoti litus jam, neva jis greičiau suskaičiuos, bet aš ir pati moku, todėl nedaviau. Jis smogė man per rankas, stvėrė pinigus ir išbėgo", – pasakojo nukentėjusioji.

Prisiminė, jog anūkė Danijoje

Ji bandė bėgti vagiui iš paskos, šaukdama, jog buvusi apiplėšta, tačiau pagalbos nesulaukė.

Nusikaltėlis išsinešė 13,5 tūkst. litų. Tai buvo senolės sunkiai sutaupyti pinigai, už kuriuos ji ketino tvarkytis dantis.

Tik paskambinusi dukrai pensininkė prisiminė, kad jos anūkė išvykusi į Daniją. Moteris tikino supratusi, jog yra apgaudinėjama, bet nesugebėjusi pasipriešinti nusikaltėliams.

Analizuodami ne vienus metus besikartojančius telefoninio sukčiavimo atvejus, pareigūnai stebisi, kodėl pagyvenę žmonės laiko pinigus namuose.

Ne vieną panašų įvykį išaiškinę prokurorai jau yra garsiai įvardiję, kad iš šių nusikaltimų lobsta ne įkalinimo įstaigose sėdintys sukčiai, kurie sugeba meistriškai išvilioti pinigus.

Šie pinigai labai greitai atsiduria narkotikų prekeivių bei kalėjimų prižiūrėtojų rankose. Gal todėl telefoniniams sukčiams iki šiol nekertama per nagus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Nei vienas nera apsaugotas nuo sukciu. Kiekvienas sau galvojame,kad man taip neatsitiks,bet visko buna,o tuo labiau su garbaus amziaus zmogumi. Man viena karta paskambino sukcius i telefona ir is karto pradejo verkti,kad jam ten kazkas atsitiko. As pasakiau "eik S...kt' ir padejau rageli,nes neturiu sunaus. Bet skaiciau kaip viena moteriske atidave pinigus sukciui,o kai grizo namo,prisimine,kad neturi sunaus,tik dukra. Taip apsuka zmonems smegenis,kad patiki nesamais dalykais. Isitikinusi,kad nereikia is viso kalbeti su nepazistamais,jeigu jie pradeda kurti istorijas. Reikia is karto skambinti vaikams ir viskas atsistos i savo vietas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių