Quantcast

Klaipėdiečių keršto planas – vagystė

Įžūlių jaunuolių kompanija Debreceno gatvės 49-o namo gyventojų dienas ir naktis pavertė košmaru. Nevaldomi chuliganai gyvenamųjų namų rajoną laiko nuolatinėje baimėje. Įtariama, jog už tai, kad gyventojai triukšmadariams iškvietė policijos pareigūnus, buvo pavogtas vienos pareiškimą parašiusios šeimos automobilis.

Įžūlių jaunuolių kompanija Debreceno gatvės 49-o namo gyventojų dienas ir naktis pavertė košmaru. Nevaldomi chuliganai gyvenamųjų namų rajoną laiko nuolatinėje baimėje. Įtariama, jog už tai, kad gyventojai triukšmadariams iškvietė policijos pareigūnus, buvo pavogtas vienos pareiškimą parašiusios šeimos automobilis.

Po pranešimo – vagystė

Nežinia kur išgaravusi mašina anksčiau buvo ne kartą nuniokota.

Po treninguoto jaunimėlio sudrausminimo, kitą rytą šeima vis rasdavo išplėštas mašinos dureles arba išdraskytus variklio įjungimo spynelės laidus ar išdaužtą langą.

"O kartą ji taip pat jau buvo dingusi, tačiau bendradarbė ją aptiko visiškai kitoje gatvėje. Išplėšta ir išdraskyta ji buvo numesta kažkokiame kieme. Šį kartą, jau po trečio pareiškimo policijai, mašinos neberadau. Nors ji stovėjo po mūsų buto langais", – savo istoriją papasakojo mašinos savininkė Rosita.

Šeima pasigedo geltonos spalvos "Ford Fiesta"
automobilio. Nors mašina buvo nenauja, tačiau žmonės vis tiek patyrė žalos.

"Parašiusi pareiškimą dėl dingusios mašinos, komisariate išgirdau abejonę. Esą galbūt ne kiemo chuliganai ją pavogė. Na, taip, aš nežinau, kas tai padarė", – kalbėjo moteris.

Tačiau po vagystės mašinos netekusios klaipėdietės dukra gavo grasinamą žinutę. Tačiau šio fakto teisėsaugininkai rimtai nevertino.

"Socialinio tinklalapio "Facebook" paskyroje gavau žinutę: "Sėkmės, beieškant banditų". Aš nežinau, ką jie gali padaryti. Man baisu, kaip jaunimas elgiasi. Mano bendraamžiai neužsiima mašinų langų daužymu ir vogimu, – šiurpo 20-metė nukentėjusiųjų dukra Iveta.

Gyventojai kovą pralaimi

Šio namo klaipėdiečiams gyvenimas tapo sunkiai ištveriamas maždaug vasaros viduryje.
Vidinis namo kiemas, kur sporto aikštelė su krepšinio stovais vakarais pavirsta automobilių stovėjimo aikštele, tapo traukos centru paauglių ir jau ūgtelėjusio jaunimėlio kompanijai.

Atrodytų, kad pieno pėdsakus vos nuo lūpų spėjusių nusivalyti vaikėzų neturėtų baimintis rimtus darbus turintys šio namo vyrai.

Tačiau kol kas kovą su vaikėzų gauja namo gyventojai pralaimi sausu rezultatu.

Vieno vyriškio bandymas išeiti ir "vyriškai" pasikalbėti su visu garsu automobiliuose muziką besiklausančių jaunuolių kompanija buvo tik trumpalaikis problemos sprendimas.

Buvo mėginta į kiemą išsinešti ir beisbolo lazdą, tačiau vietos moterys paprotino šeimos galvas, kad prisišauks bėdų, jei jomis mosuos prieš nepilnamečius.

"Beliko kviesti policiją ir rašyti pareiškimus. Tačiau nepagalvojome, kuo tai gali baigtis", – apgailestavo Rosita.

Kovoja ne tik su vėžiu

Kita pagyvenusi šio namo pora prisipažino, kad pirmojo aukšto butas jiems tuojau apkars, jei ir toliau teks naktimis nemiegoti.

"Aš ką tik baigiau chemoterapijos kursą, vakar išoperuotas mano vyras, jam taip pat nustatytas vėžys. Kaip gyventi ir kaip vaduotis iš ligos, kai sugrįžęs iš ligoninės net negali pailsėti? Po buto langais – visas lėbautojų židinys", – vos tramdydama ašaras pasakojo inteligentiška pensininkė.

Moteris pripažino, kad niekas iš gyventojų nepyksta, kai jaunimas vasarą žaidžia krepšinį.

"Tam tie stovai ir yra, jie turi būti naudojami pagal paskirtį. Mes tolerantiški žmonės. Tačiau sunkiai galime ištverti specialiai vidurį nakties keliamą triukšmą. Vienas automobilių, kuris, va, stovi po langu, įvažiuoja į kiemą su trenksmais. Jo vairuotojas tyčia spaudžia akceleratorių kone iki dugno. Mašinos variklio gausmas visus išverčia iš lovų. Chuliganas taip linksminasi kas pusvalandį. Ir taip visą naktį", – atsiduso pensininkė Onutė.

Moteris tikino, kad senoliai nedrįsta kovoti su jaunimu, nes bijo keršto.

"Žmogus pasakė, kad kito automobilio, būdamas pensijoje, jis jau nenusipirks. Todėl ir tyli", – apie situaciją kalbėjo gyventoja.

Tuos pačius faktus patvirtino kitas šio namo gyventojas.

"Klaipėda" jau publikavo šių chuliganų automobilių nuotraukas. Tą kartą atsitiktinai mūsų kiemo gyvenimo detalės pateko į viešumą. Tačiau mažai kam rūpi, kad mums reikia nuolat kentėti tokį košmarą. Šį rytą išėjęs iš namų, po langu aptikau vieno prekybos centro vežimėlį, pilną tuščių butelių. Va, taip mes ir gyvename", – liūdnai kalbėjo Vladimiras.

Vyriškis pasakojo, kad yra žodžiu ne kartą drausminęs po langais alkoholį geriantį jaunimą.

"Jų štai vienas iš čia stovinčių automobilių virsta baru. Įsitaiso aikštelės viduryje, atsineša kolonėles ir ūžauja per visą naktį", – pasakojo Vladimiras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bahuras

bahuras portretas
nerasykit sudu jei nezinot kas kaip :]

To NORMALIAI

To NORMALIAI portretas
kai buvom jauni, mes klausemes muziko ramiai, o ne vidury aiksteliai, girtais snukiais stovet, ir sneketis tarpusavy taip, tarsi esat VISI kurcnebyliai!!!!Apie arklio zvengima visa gerkle net nesneku. Ismokit elgtis visuomeneje, uzsimanet garsios muzikos, sokiu-pokiu, tusu, vakreliu, nuomokyt kur sodyba atokiau miesto ir gyvenamuju rjonu ir linksminkites iki "luzymo".

FIESTA

FIESTA portretas
"mašina buvo pirma suniokota ir padegta" , "imbecile" ar tu supranti , kad tavo draugeliai papuolė pagal "pilną programą" ? 2014.09.10 vakare jiems buvo iškviesta policija už girtavimą ir šlapinimasi viešoje vietoje, o jie už tai apie 2014.09.11 imti nai nuo 00.00 h. keršyjo pavogdami mūsų automobilį. Nusikaltimo vietoje Nemuno 133, naktį sugebėjo sukelti triukšmą ir į gyventojų pastabą "apsiraminti" atsakė "boba užsdaryk langą", o kai padegė automobilį buvo iškviesta gaisrinė. Tai pranešk jiems Pauliau, kad žinoma : buvo trys automobiliai palydos, numeriai žinomi, bachuriukai apsišvietė pilnai, yra liūdytojai, užfiksuotas įvykis .....
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių