Quantcast

Ieškoma daugiau studentės žudiko aukų

Ketvirtadienį pareigūnai išsiaiškino paskutines iš Mažeikių rajono kilusios studentės nužudymo aplinkybes. Prispirtas neginčijamų įrodymų įtariamasis tapo atviresnis ir nebeaiškino, kad dėl streso prarado atmintį.

Ketvirtadienį pareigūnai išsiaiškino paskutines iš Mažeikių rajono kilusios studentės nužudymo aplinkybes. Prispirtas neginčijamų įrodymų įtariamasis tapo atviresnis ir nebeaiškino, kad dėl streso prarado atmintį.

Pasirinko tą, kuris neslėpė veido

20-metė Klaipėdos universiteto studentė Justina Šikšniūtė, savaitgalį viešėjusi pas senelius Saugų kaime, rinkosi iš kelių „Facebook" paskyroje pasiskelbusių pakeleivius galinčių pavežti vaikinų.

Mergina apsisprendė važiuoti su Valdu Jankausku, nes matė jo nuotrauką. Kitus pasiūlymus atmetė kaip nepatikimus, nes pasiskelbę vaikinai savo atvaizdo neatskleidė. Netrukus paaiškėjo, kad tai buvo didžioji jos klaida.

Žalio „Hyundai“ vairuotojas buvo ne tik nepatikimas, bet ir pavojingas. Dabar jau aišku, kad jis žiauriai sumušė merginą, iš jos pasityčiojo ir nužudė.

Mergina į automobilį įsėdo apie 19 val., kai jau buvo sutemę.

Panašu, kad V. Jankauskas įvykdė nusikaltimą jį iš anksto apgalvojęs. Į Klaipėdą jis nė nežadėjo važiuoti.

Automobilio bake tokiai kelionei nebūtų užtekę degalų, o ir techninės apžiūros bei civilinės atsakomybės draudimo bei vairuotojo pažymėjimo neturėjęs žmogus nebūtų rizikavęs važiuoti į didmiestį, kurio prieigose savaitgaliais aktyviai dirba kelių policininkai.

Bėgdama nėrėsi iš drabužių

Galbūt dėl tos pačios priežasties V. Jankauskas pasuko iš pagrindinio kelio ir iki pat Priekulės miestelio ženklo važiavo krašto keliais. Grėsmę pajutusi J. Šikšniūtė paskutine trumpąja žinute pranešė, kad vairuotojas jai atrodo labai keistas.

Netrukus jos telefonas buvo išjungtas. Galbūt jis išsikrovė, bet įmanoma ir kitokia įvykių eiga.

Prie pat Priekulės pradžios tarp V. Jankausko ir J. Šikšniūtės mašinoje kilo grumtynės.

Jau aišku, kad mergina bandė išsiveržti iš automobilio, nors durelės buvo automatiškai užrakintos. Studentė išdaužė šoninį keleivio pusės langą. Vėliau durelių vidinė rankena rasta sulaužyta. Gali būti, kad pats mašinos savininkas taip buvo pasiruošęs nusikaltimui. Bet įmanoma, kad, bandydama atidaryti duris, ją sulaužė auka. Mergina buvo bepasprunkanti, bet V. Jankauskas ją pavijo. Sugriebė už šaliko. Studentė jį numetė. Nusikaltėlis pastvėrė palto skverną, J. Šikšniūtė iš jo išsinėrė. Vairuotojas čiupo už liemenės, bet ir iš jos auka išslydo.

Peiliu žalojo ir tyčiojosi

Nors ir gerokai mažesnio ūgio, nusikaltėlis pargriovė auką. Apie įnirtingas grumtynes policininkai vėliau sprendė iš smarkiai ištryptos bei išvoliotos žolės, vilkimo žymių bei kraujo pėdsakų.

Veikiausiai būtent ten įtariamasis įvykdė nusikaltimą, vėliau atvairavo prie sąmonės netekusios merginos mašiną, ją paguldė ant galinės sėdynės ir išvažiavo į Šilutės pusę.

Pakeliui, prieš tiltą per kanalą atsitiko kažkas, kas privertė V. Jankauską sutrikti. Jis nuvažiavo į pakelę. Galbūt mergina sudejavo, sujudėjo ar bandė išsilaisvinti. Nusikaltėlis vieną jos ranką buvo pririšęs prie kojos, kankino ją ir tyčiojosi žalodamas peiliu.

Kelionė iki Macikų kaimo, kur gyvena V. Jankausko motina, truko ne kelias minutes. Tad įtariamasis turėjo laiko apgalvoti, ką padaręs ir atsipeikėti.

Ar jis dar galėjo išgelbėti J. Šikšniūtės gyvybę, šiandien aiškinosi teismo medicinos ekspertai. Buvo svarbu išsiaiškinti, ar mergina mirė netoli Macikų, ar buvo nužudyta netoli Priekulės.

Melavo merginos mamai

V. Jankauskas prisipažino prie Šyšos senvagės, atkampioje laukymėje merginos kūną paslėpęs po lapais ir šakomis. Jis bandė atsikratyti nusikaltimo pėdsakų, iš mašinos išmetė aukos drabužius ir rankinę, valė kraują. Ko gero, visa tai jis jau buvo įvykdęs, kai sulaukė J. Šikšniūtės mamos žinutės. Sunerimusi dėl dukros likimo moteris bandė sužinoti, kur dukrą vežęs vaikinas ją išleido.

Žudikas paikai melavo. Jis atsakė trumpai – merginą išleido Statybininkų prospekte bene prie 13 namo. Melas buvo akivaizdus, studentų bendrabutis pažymėtas 43-uoju numeriu.

Moters bandymas sužinoti dar ką nors baigėsi V. Jankausko atsakymu, kad pakeleivė buvusi girta, keistai elgėsi.

Prašo atsiliepti galimas aukas

Jau pirmadienį policininkai iškvietė V. Jankauską apklausai. Pareigūnai neišsidavė jį įtariantys, bet akių nuo jo nenuleido.

Išleistas po apklausos jis negrįžo nei į nuomojamus namus Šilutėje, nei į Macikus pas motiną. Pasislėpė pas draugą Šilutės priemiestyje. Gali būti, kad jis rengėsi pasislėpti ar pabėgti iš Lietuvos.

Kai po dienos pareigūnai apsupo namą, įtariamasis stovėjo prie durų apsirengęs, buvo lyg susiruošęs į tolimą kelionę.

Pareigūnai svarsto, ar negalėjo atsitikti, kad J. Šikšniūtė buvo ne vienintelė mergina, kurią V. Jankauskas pasikėsino išžaginti. Gal kitos aukos nebuvo tokios stiprios, gal nesipriešino taip aktyviai, o patirtą pažeminimą ir skausmą tiesiog nutylėjo.

Jei tokių merginų atsirastų, bylos tyrėjai garantuoja joms anonimiškumą. Pareigūnai bandys aiškintis, ar panašių piktadarybių šis asmuo neįvykdė Anglijoje, kur šiek tiek laiko gyveno išleistas iš įkalinimo įstaigos 2012 metų vasarį.

Išvadai pritrūko duomenų

Ketvirtadienį darbo dienos pabaigoje pareigūnai pranešė žurnalistams apie teismo medicinos ekspertų atkiltą tyrimą bei kitus šiandien pareigūnų atliktus procesinius veiksmus.

Šiandien pareigūnai tikrino įtariamojo parodymus įvykio vietoje. Kol kas panašu, kad seksualinės prievartos aktas bei nužudymas įvykdytas Klaipėdos rajone, greičiausiai Macikuose nusikaltėlis atsikratė kūno bei jos daiktų.

Tiesa, šiandien kategoriškos išvados apie mirties priežastį teismo medicinos ekspertai nepasakė, bus laukiama papildomų tyrimų. Aišku viena – mergina nebuvo nudurta. Peilį kaltininkas naudojo tik savo iškrypėliškai manijai tenkinti.

Šiandien aukšti pareigūnai patvirtino nusikaltimo motyvą – įtariamasis norėjo nuslėpti seksualinę prievartą. Akivaizdu, kad mergina labai aktyviai priešinosi.
Tik po papildomų tyrimų paaiškės ne tik nužudymo mechanizmas, bet ir laikas.

Paklaustas, ar įtariamasis gailisi dėl savo poelgio, bylos tyrimą koordinuojantis prokuroras Aurelijus Stanislovaitis teigė, kad teismo salėje V. Jankauskas sėdėjo susiėmęs už galvos, o į klausimus atsakinėjo neraiškiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik

Tik portretas
Tik mirties bausme!!! Kol yra tokiu issigimeliu, negalima jos panaikinti. Arba bent jau kastruoti ir uizdaryti ilgam.

giltinė

giltinė portretas
be jokio gailesčio tam suskiui išgamai pabūčiau giljotina.

degint

degint portretas
tokius kaip jis tik degint ant lauzo kaip degindavo uz raganavima, visu akivaizdoje. Turetu sutraukos ko bijot.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių