Quantcast

Į Afriką mėgino išplukdyti nedeklaruotą „Porsche“

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai Klaipėdoje sulaikė dalimis išardytą automobilį „Porsche Cayenne“, kuris buvo slepiamas į Kamerūną ketintame išplukdyti konteineryje.

Apie 60 tūkst. eurų vertės mašina buvo apkrauta kitomis, oficialiai deklaruotomis naudotų automobilių dalimis. Įtariama, kad „Porsche“ gali būti vogtas, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Automobilis buvo aptiktas praėjusią savaitę, liepos 20-ąją, Klaipėdos teritorinės muitinės Pilies jūrų uosto poste patikrinus vieną iš jūrinių konteinerių, kuriame, kaip deklaruota, buvo naudotos automobilių dalys. Muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė krovinio dokumentai, kuriais deklaruota, jog dalys bus plukdomos į Kamerūną, o iš ten gabenamos į Čadą. Mašinų dalis į Afriką siuntė viena Vilniaus įmonė, kurios specializacija – statybos darbai.

Atvėrus konteinerį, paaiškėjo, kad po deklaruotomis automobilių dalimis slypi ir į 34 dalis išardytas „Porsche Cayenne S“. Pirminiais duomenimis automobilis gali būti pagamintas 2014–2015 metais.

Automobilis ir kitų mašinų dalys buvo sulaikyti, o MKT Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

Šią ir praėjusią savaitę pareigūnai atliko būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, vykdė kratas įvairiose Lietuvos vietovėse. Muitinės pareigūnai įtaria, kad šis automobilis gali būti vogtas kurioje nors iš ES šalių, artimiausiu metu tikimasi tai nustatyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
vel nepasidalino;(

benius

benius portretas
dirba zmogeliai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių