Quantcast

Gyvūnų draugai tapo sukčiais?

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai išplatinus pranešimą apie Žemaitijoje siaučiančius sukčius, kurie neva pavagia namuose laikomus gyvūnus ir esą už juos kaulija pinigų, gyvūnų teises ginančių organizacijų atstovus ištiko šokas.

Pranešė apie "aferistus"

Veterinarijos tarnybos (VMVT) pranešime pažymima, jog sulaukė pranešimų iš kelių Žemaitijos miestų apie neteisėtus gyvūnų nusavinimo atvejus.

Pasak VMVT, gyventojų pateikiamuose pranešimuose minimas panašus scenarijus: gyvūnų globėjais prisistatantys asmenys atvyksta pas žmones ir, apkaltinę, kad gyvūnas blogai prižiūrimas, o laikymo sąlygos neatitinka gerovės reikalavimų, augintinį atima ir išsiveža.

"Neretai vėliau socialiniuose tinkluose ar kitu būdu paskelbiama apie rastą gyvūną, prašoma paramos jam gydyti ar pan. Informacijos apie tai, kas nutinka šiems augintiniams ar kaip panaudojamos atjaučiančių gyventojų paaukotos lėšos, nėra. Tokiu būdu pasisavintas ne vienas šuo net keliuose Žemaitijos miestuose", – teigiama VMVT pranešime.

Šuo – bulvių lauke

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė vakar dienraščiui tikino, kad neteko žado perskaičiusi šį oficialų pranešimą.

"Mes, visi gyvūnų gerove besirūpinantieji, esame išvadinti sukčiais. Trūksta žodžių. Pranešime rašoma, esą Žemaitijoje, lyg kokia sukčių grupuotė, veikia asmenys, kurie vagia gyvūnus. Kiekvienas atvejis, apie kurį buvo pranešta VMVT, buvo skirtingas. Šis pranešimas, spėju, siejamas su įvykiais Tauragės apskrityje, tačiau ten situacija buvo visiškai kitokia. Jei gyvūnas nebūtų buvęs paimtas iš bulvių lauko, jis būtų nugaišęs ", – pasakojo B.Kymantaitė.

Įvykis, į kurį apeliuoja Veterinarijos tarnyba, iš tiesų nutiko Žygaičių seniūnijos Trumpininkų kaime.

Atsitiktinai vietos gyventojai, kurie yra neabejingi gyvūnams, bulvių lauke pastebėjo prie medinės dėžės pririštą šunį.

Jo šeimininkai labiau rūpinosi savo daržovių derliumi, o ne gyvūnu.

Vilkšunis buvo paliktas saugoti bulvių derliaus.

Žmonės kvietė policiją, tačiau pareigūnams toks kaimo vaizdelis įtarimų nesukėlė.

Gaus baudą

Keturkojį iš Trumpininkų savavališkai išsigabeno ir globoti ėmėsi Šilutėje veikianti asociacija "Gyvūnų užuovėja".

Gyvūnų globėjai pripažįsta, kad tam, jog išgelbėtų gyvūnui gyvybę, jiems teko jį pavogti.

Bet paties gyvūno sveikata iš tiesų kėlė nerimą, keturkojis buvo tiek silpnas, kad jam prireikė medikamentų ir veterinaro paslaugų.

Visa ši šuns gelbėjimo operacija nuskambėjo socialiniuose tinkluose.

Vis dėlto tikrieji gyvūno šeimininkai parašė pareiškimą policijai, ir asociacijos "Gyvūnų užuovėja" vadovei gresia administracinė bauda.

Rugpjūčio 2 d. bus nagrinėjama administracinė byla dėl vdovės savivaliavimo.

"Tačiau mane labiausiai papiktino valstybės institucijų požiūris. Tikėtina, jog jie nebūtų nieko blogo įžvelgę šioje situacijoje ir palikę gyvūną šeimininkams, įspėję, kad jie turi galimybę pasitaisyti. Per tą laiką gyvūnas būtų nugaišęs. Štai taip mūsų šalyje rūpinamasi gyvūnais", – reziumavo B.Kymantaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardas

Vardas portretas
Kažkaip paslaptingai greitai tas šuo nugaišo ?!,?

Zuose

Zuose  portretas
Žadu kiaulę skerst, vistai galvą kirst, kazin ar irgi reikia tų babulkų atsiklaust juk jie irgi naminiai gyvūnai

Zaliazalia

Zaliazalia portretas
Aplamai, bet koks suns pririsimas ir palikimas lauke ilgam laikui turetu buti nusikaltimas, kaip ir daugelyje normaliu saliu turetu ir pas mus ivesti tokia tvarka. Jau vien pastoviai ant grandines laikomas suo, turetu buti traktuojama kaip nusizengimas ir gyvuno kankinimas.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių