Quantcast

Gyventojai pakraupę: prieš gyvūnus – kruvinos atakos

Mažojo Kaimelio gyventojai kraupsta savo kvartale matydami žiaurus elgesio su gyvūnais apraiškas. Prieš kelias dienas miestiečių pamėgtame stadione buvo aptiktas sudarkytas keturkojo kūnas. Kruvini radiniai čia rėžia akį jau ne pirmą kartą.

Aptiko katino kūno dalis

Šalia Klaipėdos socialinių paslaugų centro "Danė" šunį vedžiojusi moteris neteko žado ant tako išvydusi besimėtančias katino liekanas.

Klaipėdietė įsitikinusi, kad su gyvūnu taip susidoroti galėjo tik žmogus.

Mat tai ne pirmas atvejis, kai Kretingos gatvėje prasiveržia sveiku protu nesuvokiamas smurtas, nukreiptas prieš keturkojus.

"Šeštadienio pavakarę vaikštinėjau stadione su savo šuneliu. Augintino dėmesį staiga patraukė kažkoks neaiškus radinys. Priėjusi arčiau pamačiau, kad ant takelio numestas negyvas katinas. Tiesa, tik tai, kas iš jo liko. Vargšas gyvūnas veikiausiai buvo sukapotas ar supjaustytas, nes ant žemės gulėjo lygiai viena kūno dalis. Net negera pasidarė nuo tokio vaizdo. Buvo gana šviesu, tai nufotografavau, kad kiti nemanytų, jog fantazuoju", – baisėjosi pašnekovė.

Siautėja iškrypėlis?

Moteris pasakojo, jog Mažojo Kaimelio gyventojams tokie šiurpūs vaizdai – ne naujiena.

Akivaizdu, jog užsiimti panašiomis niekšybėmis gali tik psichiškai nesveikas žmogus.

"Manau, kad čia "smaginasi" vienas ir tas pats žmogysta, nes "braižas" – labai panašus. Kretingos gatvėje gyvenu jau ilgai. Pamenu, rasdavome sukapotų ežiukų, nuo stogo numestą katiną. Jo sutraiškytą kūnelį kaimynai aptiko ant šaligatvio. Kas bus vėliau? Jei neidentifikuosime iškrypėlio, sulauksime dar liūdnesnių pasekmių – negyvo šuns ar vaiko. Turime reaguoti ir nubausti tuos šlykštynes", – ragino gyvūnų mylėtoja.

Jai antrino dar viena šio kvartalo gyventoja. Esą keletą metų iš eilės besikartojantys makabriški poelgiai turi liautis.

"Tokie dalykai vyksta jau seniai. Įsivaizduokite, jei viduryje dienos reikia apeidinėti gyvūnų dvėsenėles, juos tai mato ir mūsų vaikai. Maža to, niekas tų gaišenėlių neskuba surinkti, guli paskui savaitę ar net mėnesį. Visiems vienodai rodo. Vilniuje savaitgalį vyko eitynės už gyvūnų teises, o pas mus – žudynės. Labai gražu", – ironizavo moteris.

Pašnekovė neabejojo, kad gyvūnas nukentėjo nuo iškrypėlio rankos. Esą priešingu atveju katino liekanos nesimėtytų stadione.

"Tai – nesveiko žmogaus poelgis, matyt, jaučia malonumą žudydamas. O įkalčius specialiai palieka gerai matomoje vietoje, kad kitus išgąsdintų. Man dabar labai nemalonu vaikščioti tame stadione", – įsijautusi kalbėjo pašnekovė.

Katės dingsta it į vandenį

Už gyvūnų teises kovojančių organizacijų darbuotojai kone kasdien susiduria su smurtu prieš keturkojus.

Gyvūnų globėjų asociacijos atstovė, Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos "Nuaras" vadovė Jurgita Gustaitienė teigė, jog gyventojai šiuo klausimu turėtų kreiptis į pareigūnus arba Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorius, kurie tiria žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus.

"Kadangi tai dvelkia žiauriu ir nepateisinamu elgesiu, reikia įtraukti atsakingas tarnybas. Ypač jei tokie incidentai kartojasi. Surinkę reikiamą informaciją ekspertizei pareigūnai veikiausiai ją perduotų Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai", – teigė vadovė.

Esą pirmą kartą aptiktą negyvą keturkojį dar galima laikyti nelaimingu atsitikimu, tačiau pasikartojančius atvejus tirti būtina.

Gal asmuo specialiai gaudo tuos gyvūnus?

"Pasitaiko visokių incidentų: gal automobilis pervažiavo, gal katiną šuo sudraskė. Bet jei tai kartojasi, galima svarstyti apie piktybinį žmogaus elgesį. Gal asmuo specialiai gaudo tuos gyvūnus? Kilus tokių įtarimų, visada kreipiamės į policiją", – nuostabos neslėpė J.Gustaitienė.

Dar vienas gyvūnų globėjų galvos skausmas – kone kasdien nuo savo šeimininkų pasprunkančios katės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

urte

urte portretas
dabar gyvunus paskui zmones zudys!

to-Agne

to-Agne portretas
Reikėjo ir nufilmuoti tai , tą išga mą. Ir perduoti policijai. Ir video PAVIEŠINTI visuose tinkluose. Kiti pabijotų taip daryti.

Inga

Inga portretas
Tokios kuo greiciau sugaut reikia, veliau tokie zmones zudyt pradeda.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių