Quantcast

Gripas uostamiestyje pasiglemžė gyvybę

Trečiadienį uostamiestyje gripas pasiglemžė moters gyvybę. Šiuo metu Klaipėdoje dėl savo gyvybės su itin nuožmiu šių metų gripu kovoja dar keletas žmonių. Medikų teigimu, kasdien gripas į ligoninės lovas verčia po keliolika naujų pacientų bei žeria komplikacijas.

Trečiadienį uostamiestyje gripas pasiglemžė moters gyvybę. Šiuo metu Klaipėdoje dėl savo gyvybės su itin nuožmiu šių metų gripu kovoja dar keletas žmonių. Medikų teigimu, kasdien gripas į ligoninės lovas verčia po keliolika naujų pacientų bei žeria komplikacijas.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Gintautas Virketis teigė, kad trečiadienį užgeso moters gyvybė.

„Yra mirties atvejis ir mes jį traktuojame kaip nuo gripo, kadangi buvo atliktas virusologinis tyrimas ir jis patvirtino gripo diagnozę“, – dėstė pašnekovas.

Medikas pastebėjo, kad pacientę vargino ir kitos ligos.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, trečiadienį iš Klaipėdos universitetinės ligoninės buvo gauta informacija, kad nuo gripo sukeltų komplikacijų mirė 58 metų amžiaus Mažeikių rajono gyventoja. Gripo diagnozė jai buvo patvirtinta vasario 3 d.

Pašnekovo teigimu, uostamiestyje gripas įgauna vis didesnį pagreitį. Kasdien į ligoninių lovas aršus šiųmetis gripas parverčia po keliolika žmonių.

„Atvejų daugėja. Per vakar dieną buvo 14 atvejų, prieš tai apie 12“, – trečiadienį teigė G.Virketis.

Pastebima, kad šiuo metu medikų pagalbos dažniau prireikia suaugusiems nei vaikams. Suaugusiųjų skyriuose laisvų vietų beveik nebeliko, vaikų skyriuose – jų kiek daugiau.

Šiuo metu reanimacijoje dėl savo gyvybės su gripu kovoja trys žmonės. Pašnekovo teigimu, šie pacientai yra sunkios būklės ir jiems skiriama intensyvesnė priežiūra bei gydymas nei kitiems su gripu ligoninėje besigrumiantiems žmonėms.

Vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai pastebėjo, kad dažniausiai sergantieji ligoninės lovoje atsiduria ne dėl paties gripo, o dėl jo sukeltų komplikacijų.

„Dažniausios komplikacijos – pogripiniai plaučių uždegimai, buvo pavienių virusinių meningitų, tačiau dažniausiai pasitaiko plaučių uždegimai ir kvėpavimo funkcijos nepakankamumas“, – paaiškino G.Virketis.

Kol kas dauguma kovą su liga ligoninėje tęsiančiųjų – klaipėdiečiai.

Vis dėlto, medikų teigimu, gripas dar tik įsibėgėja. Prieš kelis metus buvęs protrūkis dar nepasiektas.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, uostamiestyje užgesusi moters gyvybė – antrasis šį sezoną laboratoriškai patvirtintas mirties nuo gripo viruso atvejis Lietuvoje.

Pirmasis mirties atvejis nuo gripo užfiksuotas praėjusį sekmadienį Kaune. Gripas nusinešė 56 m. amžiaus moters, sirgusios arterine hipertenzija, gyvybę.

Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, moteris peršalimo ligos simptomus jautė ir negalavo maždaug savaitę, o medicininės pagalbos kreipėsi praėjusį penktadienį.

Vilniuje, įtariama, nuo šios ligos komplikacijos mirė 65 metų vyras, bet informacija dar nėra patvirtinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virginija

virginija portretas
ir kada zmones supras kad reikia skiepytis o ne prigalvoti visokiu nesamoniu ir kai jau buna beda tada tik susimastome bet buna saukstai po pietu

mama

mama portretas
Prasirgom visa šeima- komplikacijos tai tikrai aš antra ligos para atsiduriau raud.kryžiaus ligoninėje-abieju pusiu plaučiu uždegimas,žaibiškai.Ir 2sav antib.Dar ir dabar vos replioju.Taigi gripas nejuokai.

kaunietis

kaunietis portretas
Mano kaimynas serga, auksta temperat8ra,taciau nesikreipia pas gydytojus. Nedarykite tokios klaidos, kvieskite greitaja nes gripas nesiojamas ir oru, laiptin eje vaiksto vaikai,seni zmones, todel mums u=sikresti galima gr4eitai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių