Quantcast

Girtų vairuotojų – pilnos gatvės

Baudžiamosios atsakomybės grėsmė vairuotojų neatgraso nuo noro vairuoti stipriai išgėrus. Savaitgalis Klaipėdos krašte parodė, kad valstybės vyrams reikia ieškoti kito būdo blaivinti tautą ir ypač vairuojančiąją jos dalį.

Statistika šiurpina ne tik policininkus. Per tris savaitgalio dienas policininkams įkliuvo šeši smarkiai įkaušę vairuotojai, kiek jų prasmuko pro pareigūnų akis, galima tik spėlioti.

Sekmadienį kelios minutės po 17 val. Kretingos rajone, Kurmaičiuose, policininkai sustabdė "Opel Vectra", kurį vairavo 34 metų vyras. Jis neturi teisės vairuoti transporto priemonę, bet tai nesutrukdė jam būnant sunkaus girtumo (2,71 prom.) sėsti prie vairo.

Pareigūnai nusprendė patikslinti girtumo laipsnį, todėl nuvežė vairuotoją į ligoninę, kur buvo paimtas jo kraujo mėginys.

Sekmadienio naktį, truputį po 2 val., Klaipėdoje, Priestočio bei S.Dariaus ir S.Girėno gatvių sankryžoje, 27-erių "Renault Laguna" vairuotojas nesuvaldė automobilio, rėžėsi į kelio ženklus ir juos nuvertė.

Įvykio užfiksuoti atskubėję pareigūnai suprato, kad vairuotojas – neblaivus. Į alkoholio matuoklį jis įpūtė 1,67 prom.

Šeštadienį 11.45 val. Minijos ir Nendrių g. sankryžoje "Mercedes Benz" išvažiavo į pagrindinę gatvę iš šalutinės ir rėžėsi į "Peugeot 306".

Niekuo dėtas 47-erių "Peugeot" vairuotojas patyrė daugybę sumušimų, medikams teko jį skubiai gabenti į ligoninę, vyras gydomas reanimacijos skyriuje.

Avarijos kaltininkas į alkoholio matuoklį įpūtė 1,92 prom.

Tą pačią dieną apie 15 val. policininkai pagavo girtą "Ford Mondeo" vairuotoją Lėbartuose. 40 metų vyras ryžosi sėsti prie vairo būdamas smarkiai apsvaigęs, matuoklis parodė 2,13 prom.

Po valandos Klaipėdos rajone, Mickų kaime, pareigūnai sustabdė "Ford Galaxy". Fordą vairavo 36-erių vyras, jis neatsiliko nuo kitų tądien įkliuvusių vairuotojų. 2,33 prom. Tokius skaičius parodė alkoholio matuoklis.

Penktadienį apie 22 val. Skuodo rajone, Gricaičių kaime, "Peugeot 406" vairavęs 23 metų vaikinas įpūtė 2,02 prom., o nuvežtas į ligoninę jis kategoriškai atsisakė duoti kraujo pakartotiniam girtumo tyrimui.

Visais šiais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vairavimo esant neblaiviam, kaltininkai nakvojo už grotų.

O tą patį penktadienį Poilsio gatvėje vairuodamas kalbėjęs telefonu 47-erių vyras pabandė papirkti pareigūnus ir kyštelėjo jiems 20 eurų. Šis vairuotojas buvo blaivus, bet baudžiamosios atsakomybės ir jis neišvengs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Butina kuo daugiau rengti reidu ir diena ir isryto ne tik vakarais.

Gal ir laikas

Gal ir laikas portretas
Blaiviesiems leisti vairuoti saligatviais

O narkomanai

O narkomanai portretas
Zolytes paruko seda uz vairo neturedami vairuotojo pazymejimo ir vaziuaja.kodel teismai narkosom skyre vos kelis simtus euru baudos.kodel tie isigimelei nesodinami i belange.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių