Quantcast

Girtas klaipėdietis perdūrė motinai žarnas

Girtas sūnus dūrė savo mamai į pilvą. Moteris buvo sunkiai sužalota, bet išgyveno. Už tai teismas sūnų pasiuntė už grotų. Toks trumpas nusikaltimo siužeto atpasakojimas neatskleidžia tikrosios įvykio esmės.

Girtas sūnus dūrė savo mamai į pilvą. Moteris buvo sunkiai sužalota, bet išgyveno. Už tai teismas sūnų pasiuntė už grotų. Toks trumpas nusikaltimo siužeto atpasakojimas neatskleidžia tikrosios įvykio esmės.

Klaipėdos apygardos teismas 33-ejų Andriui Lukšioniui skyrė puspenktų metų nelaisvės bausmę už sunkų bei pavojingą gyvybei motinos sužalojimą.

Nuteistajam jokia naujiena išgirsti nuosprendį. Iki tol jis septynis kartus yra išklausęs teismo sprendimą už vagystes, žmogaus sužalojimą bei kitokius nusikaltimus.

Šiemet birželio 11 d. vidurdienį A.Lukšionis jau buvo gerokai įkaušęs. Namuose jis susikivirčijo su motina ir smogė jai peiliu į pilvą. Sūnus padavė jai skudurą, kad prisidėtų prie kraujuojančios žaizdos, ir išėjo iš namų.

Moteriai buvo perpjautos žarnos, gyvybei grėsė pavojus, nukentėjusioji išgyveno sudėtingą operaciją.

Panašiose bylose, kurių kasmet teismai išnagrinėja daugybę, labai svarbus yra moralinis aspektas. Paprastai žiauriai sužalotos moterys atleidžia savo smurtavusiems sūnums ir prašo jų nebausti.

Ir šį kartą Laima Lukšionienė tikino teismą, kad nebejaučia sužalojimo pasekmių, aiškino nepykstanti ant sūnaus, jam seniai atleidusi ir pretenzijų neturinti. Tačiau ši byla buvo kitokia, nei daugybė panašių kitų. Pasirodo, tą vasaros vidurdienį ne tik sūnus buvo girtas. L.Lukšionienė taip pat buvo įkaušusi ir pirma išprovokavo konfliktą bei švaistėsi peiliu.

Paaiškėjo, taip ji elgiasi dažnai, – anksčiau moteris buvo sužeidusi savo sutuoktinį ir sūnų.

Laisvės atėmimo bausmė ne vienintelis rūpestis nuteistajam. Jis turės atlyginti ligonių kasoms motinos gydymo išlaidas, kurios siekia bemaž 6 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

UŽ TAI KAD IŠGYVENO?

UŽ TAI KAD IŠGYVENO? portretas
Nuteisė už tai kad motina išgyveno? Įsiskaityk, autoriau. Na ir stiliukas rašleivos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių